Haberler

Tepebaşı Bir Kez Daha Dünyanın Zirvesinde

Tepebaşı Belediyesi, İspanya’dan sonra Japonya’da düzenlenen ve alanında isim yapmış birçok dünya devinin yer aldığı Kyoto Dünya Akıllı Kentler Fuarı’nda Eskişehir’in geleceğine yön veren projelerini ve uygulamalarını tanıttı.

Tepebaşı Belediyesi, İspanya'dan sonra Japonya'da düzenlenen ve alanında isim yapmış birçok dünya devinin yer aldığı Kyoto Dünya Akıllı Kentler Fuarı'nda Eskişehir'in geleceğine yön veren projelerini ve uygulamalarını tanıttı.

Avrupa Birliği 7'inci Çerçeve Programı'nın devamı olarak 2014-2020 yılları arasında yürürlükte olacak yeni dönem Araştırma ve İnovasyon Çerçeve Programı olan Horizon 2020'nin "Akıllı Şehirler ve Toplumlara Çözüm Üretmek" isimle proje çağrısına İngiltere-Nothingam Kent Konseyi ve İspanya-Valladolid Belediyesi ile oluşturduğu konsorsiyum ile Avrupa Komisyonu'na yapılan 20 başvuru arasından ikinci seçilerek 5 milyon Euro'luk hibe almaya hak kazanan Tepebaşı Belediyesi, Japonya'nın Kyoto kentinde Türkiye'yi temsil etti. Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Melih Savaş'ın katılımıyla sunumlarını gerçekleştiren Tepebaşı standı birçok misafir ağırlayarak yenilenebilir enerji ve akıllı şehir uygulamalarını tanıttı. NECST Business Headquarters CEO'su Naoto Noguchi, Global Futures Grup Başkanı Prof. Jerry M. Hultin, Kanada Quebec Hükümet Direktörü Sebastian Tremblay, Kyoto Smart City Expo Komite Başkanı Shigehiko Hattori ve Tokyo İsveç Konsolosluk yetkilisi Toru Kodama gibi önemli isimlerle fikir alış verişinde bulunuldu.

Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Melih Savaş, fuara katılan tek yerel yönetimin Tepebaşı Belediyesi olduğunu vurgulayarak, her Eskişehirlinin gurur duyacağı bir noktada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Savaş, "Buraya bir takım deneyimlerimiz sonucunda davet edildik. Standımızda bu deneyimlerimizin görselleri var. Bu deneyimlerimiz burada takdirle ve beğeniyle karşılanıyor. 10 binden fazla kişinin ziyaret ettiği çok önemli bir fuarda kentimizi temsil ediyoruz. Fuarda 10 paralel sunumda 21 konuşmacı çeşitli konularda sunumlarda bulundu. Biz de deneyimlerimizi paylaşıyor ve Eskişehir'in geleceğin dünyasına hazır olduğunu görüyoruz. Çok yoğun bir katılım var. İnsanların kent yaşamında önemli beklentileri var. Yerel yönetimler her zaman olduğu gibi öncülük yapacaklar. Geçtiğimiz yıl akıllı şehirler konusunda Avrupa Komisyonundan almış olduğumuz 5 milyon euro hibe ile bu konuda lider belediyeyiz. Bunu gururla her yerde anlatıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kyoto'da, Tepebaşı Belediyesi'nin standına gösterilen yoğun ilgi bir kez daha uluslararası alanda ses getiren Tepebaşı projelerinin dünya çapında yakından izlendiğini ortaya koydu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Tepebaşı İspanya Kyoto Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title