Haberler

Televizyon Tamirciliği Mesleği Gelişen Teknolojiye Yenik Düştü

Aydın'da televizyon tamircisi Nevzat Yaşar, gelişen teknolojiyle birlikte birçok mesleğin bittiği gibi televizyon tamirciliğinin de son demlerini yaşadığını öne sürdü.21.yüzyılda teknolojide gelinen son gelişmelerle birlikte ortaya çıkan...

Aydın'da televizyon tamircisi Nevzat Yaşar, gelişen teknolojiyle birlikte birçok mesleğin bittiği gibi televizyon tamirciliğinin de son demlerini yaşadığını öne sürdü.

21. yüzyılda teknolojide gelinen son gelişmelerle birlikte ortaya çıkan LCD'lerin televizyon tamirciliğini bitirdiğini işaret eden Nevzat Yaşar, "Televizyon tamirciliği mesleği gelişen teknolojiye yenik düştü. TV fiyatlarının ucuz olması nedeniyle arızalanan televizyonlar çöpe atılıp yerine yenileri alınıyor. Bundan 20-25 sene önce bir televizyon alabilmek için bir kişi en az üç aylık maaşını vermek zorunda kalırdı. Fakat alınan paraya değerdi. Eski televizyonların ömrü 20-25 yıl kadardır, hatta daha fazla dayananlar bile oluyor. Günümüzdeki LCD televizyonlar ise 5 ile 7 yıl arasında değişiyor" dedi.

1972 yılında ilkokulu bitirdikten sonra televizyon tamirciliği yapmaya başladığını dile getiren Nevzat Yaşar, "Şimdiki LCD televizyonlar bozulduğu zaman tamir etme şansı yok çünkü hepsi bilgisayar ortamında programlar dahilinde oluşturuluyor. Onun için bozulan parçalar üzerinde herhangi bir işlem yapılamaz hale geldi. Buna paralel olarak yetkili servisler meydana geldi ve her şey tekelleşti. Artık sistem 'kullan-bozuldu-at' şeklinde işliyor" şeklinde konuştu.

"ÇİNLİLER ELEKTRONİK DÜNYASINI BİTİRDİ"

Televizyon tamirciliğine darbe vuran unsurlar arasında özellikle ucuz Çin mallarının bulunduğunu öne süren Yaşar, "İşlerimiz bitme noktasına geldi. Çinliler elektronik dünyasını bitirdi. Bu gidişte dükkanlarımızı kapatacağız. Ekonominin altında kalıyoruz. Vergilerimizi ödeyemez hale geldik. Birçok arkadaşımız dükkanlarını kapatmak zorunda kaldı. Artık sadece televizyon tamirciliğiyle karın doymuyor. Bunun yanında radyo, uydu, anten, yazar kasa hesap makinesi gibi elektronik aletlerin de tamiratını yaparak ayakta kalmaya çalışıyoruz" dedi.

"LCD'LER ÇIKTI TAMİRCİLİK BİTTİ"

41yıldır televizyon tamirciliği yaptığını vurgulayan Yaşar, "Daha önceki yıllarda işlerimiz çok daha iyiydi. Ancak şimdi işler durdu. Artık vatandaş televizyonlarını tamire getirmeyip çöpe atmayı tercih ediyor. Ayrıca yeni çıkan televizyonlar hem ucuz hem de hafif. Böyle olunca vatandaşlar da bu televizyonları tercih ediyorlar. 2-3 yıllık garantili olduğu için arıza verdiğinde vatandaşlar servise gönderiyor. Bu nedenle artık tamirciye bile uğrayan yok. Kısacası 21. Yüzyıl teknolojisi birçok mesleği bitirdiği gibi bizi de zora soktu. LCD'ler çıktı tamircilik bitti" ifadelerini kullandı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çin Halk Cumhuriyeti Nevzat Yaşar Aydın Yerel Haberler

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title