Haberler

Taşköprü Belediyesi, Bağcılar Belediyesi ile Kardeş Belediye Oldu

Taşköprü Belediyesi, çok sayıda Kastamonulu ve Taşköprülü vatandaşın yaşadığı İstanbul-Bağcılar Belediyesi ile kardeş belediye oldu.

Taşköprü Belediyesi, çok sayıda Kastamonulu ve Taşköprülü vatandaşın yaşadığı İstanbul- Bağcılar Belediyesi ile kardeş belediye oldu.

Kasder Bağcılar Şubesi ve İstanbul'da faaliyet gösteren Birleşik Taşköprülü Dernekler Federasyonu'nun girişimleri sonucu temeli atılan "Kardeş Belediye" olunması konusunda her iki belediyenin de Belediye Meclislerinde konular görüşülerek kararlar alındı. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan'ın daveti üzerine Taşköprü'ye ziyaret gerçekleştirdi. İlk olarak Arslan'ı makamında ziyaret eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı'ya, Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin, Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Bağcılar Belediye Meclis Üyesi İbrahim Arslan, Kasder Bağcılar Şube Başkanı Mahir Karakaş ve Birleşik Taşköprülü Dernekler Federasyonu Başkanı Adem Bilgin eşlik etti.

Karşılıklı çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunulmasının ardından Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, belediyenin ahşap atölyesinde özel olarak yapılan üzerinde "Bismillahirrahmanirrahim" yazılı ahşap oymayı Çağırıcı'ya hediye etti. Konuyla ilgili açıklama yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Yıllardır Bağcılar'da Kastamonulu ve Taşköprülü hemşehrilerimizle birlikte yaşıyoruz. 37 yıldır Bağcılar'da yaşayan biri olarak çocukluğumuzda gençliğimizde Kastamonulu ve Taşköprülülerle birlikte geçti. Bağcılar'da tüm vilayetlerden ve balkanlardan hemşehrilerimiz yaşıyor ayrıca Kastamonulu hemşehrilerimizin de yoğun olarak yaşadığı bölgelerden bir tanesidir. Bu vesile ile ben Taşköprü Belediyesi ile kardeş olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Böylelikle biz Taşköprü'de yaşayan hemşehrilerimizle de kardeş olmuş olduk. Ben özellikle bu kardeşliğe vesile olan Kasder Bağcılar Şube Başkanımız Mahir Karakaş ve Birleşik Dernekler Federasyonu Başkanımız Adem Bilgin'e de teşekkür ediyorum, hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan ise "İlçemizden ekmek parası kazanmak için yılarca hemşehrilerimiz İstanbul'a göç etmişler ve önemli bir nüfusu da Bağcılar'da. Dolayısıyla bizlerde İstanbul'daki her etkinliklerinde hemşehrilerimizle birlikte olduk. Bu kapsamda da değerli belediye başkanımız ile tanıştık ve bu sosyal ilişkinin bir kardeşlik boyutuyla süslenmesi noktasında bir çalışma yaptık. Bağcılar Belediye Başkanımıza da bu noktadaki ortak düşüncemizden dolayı tüm Taşköprülü hemşehrilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Bundan böyle oradaki hemşehrilerimizle daha fazla birlikte olma fırsatı bulacağız. Bağcılar Belediye Başkanımız başta olmak üzere tüm meclis üyelerine de Taşköprü Belediyesi ile kardeş olma noktasında ki değerlendirmelerinden dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Arslan ayrıca, kardeş belediye olarak karşılıklı ortak projelere de imza atacaklarını belirtti. Görüşmeler sonunda Kasder Bağcılar Şubesi ve Birleşik Dernekler Federasyonu'nun İstanbul'da tertip edeceği görkemli bir törenle de protokollerin ileri ki süreçte imzalanacağı kaydedildi. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bağcılar Belediyesi Lokman Çağırıcı İstanbul Taşköprü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title