Haberler

Taş ocağı kurulmasını istemen köylüler traktörleri ile eylem yaptılar

Güncelleme:

Taş ocağı kurulmasını istemen köylüler traktörleri ile eylem yaptılarMUŞ - Muş'un Bulanık ilçesine bağlı Arakonak köyünde kurulacak olan taş ocağı santralini istemeyen köylüler, traktörleri ilke eylem yaptılar.

Taş ocağı kurulmasını istemen köylüler traktörleri ile eylem yaptılar

MUŞ - Muş'un Bulanık ilçesine bağlı Arakonak köyünde kurulacak olan taş ocağı santralini istemeyen köylüler, traktörleri ilke eylem yaptılar.

Bulanık ilçesine bağlı Arakonak köyü sakinleri, bir firma tarafında kurulacak olan taş ocağı santralini kurulmasını istemiyorlar. Köy merasında özel firma tarafından kurulması planlanan taş ocağı için daha önce bilgilendirme toplantıları yapıldı. Köylülerin protestoları nedeniyle taşocağı çalışmaları durdurularak bu güne geldi. Köylüler, taş ocağı istemediklerini dile getirerek, meralarını koruyacaklarını söyledi. Taş ocağına karşı çıkan köylüler, Arakonak köyü Mezartepe (Tırba Ziro) mevkisinde toplanarak eylem yaptı. Köylüler traktörlerle bölgeye gelerek, "Köyümüzde taş ocağı istemiyoruz", "Taş ocağına hayır", "Tozdan ölmek istemiyoruz", "Köyümüze dokunma" sloganlar attı.

Arakonak köyü muhtarı Cihat Çelik, kurulacak taş ocağı tarıma, hayvancılığa ve doğaya zarar vereceğini söyledi. Yerleşim yerine yakın bir yere kurulması düşünülen taş ocağı ve konkasör tesisi köylülerin tepkisine neden olduğunu belirten Çelik, "Kurulacak olan taşocağı ha bizi öldürdüler, ha bizim meramıza taşocağı kurdular. İkisi de bizim için aynıdır. Bizim tek su kaynağımız meramızın içerisindedir. Hayvanların ve insanları tek su kaynağı ordadır. Köyde 3 bin büyük baş ve 5 bin küçükbaş hayvan var nerede otlayacaklar. Tarlalarımıza yakındır. Kurulacak olan taşocağını istemiyoruz" dedi.

"Arakonak'ta taş ocağı kurulmasına izin vermeyeceğiz"

Taş ocaklarıyla insanların katledilmesine izin vermeyeceklerini ifade eden Arakonak köyü muhtar azası Erkan Aydemir, "150 hanelik bir köyümüz. Bizim köyün merası tek burasıdır. Köyde 3 bin büyükbaş ve 5 bin küçükbaş hayvanımız var. Başka gidecek yerimiz yok. Şu gördüğünüz Arakonak köyün merası, adam gelmiş zorla elimizdeki meramızı elimizden almak istiyor. Sit alanı olan ve köyün merası olan yeri kendi malıymış gibi kullanmak istiyor. Tozdan her yer kullanılmaz hale gelecek. Çocuklarımız tozdan ölecek. Adam başka köyden gelip sit olanı yerde taş ocağı kurmak istiyor. Bizi zor duruma sokma istiyorlar. İçme suyumuz buradan karşılıyoruz. Burada yasal çerçeveler ve ne pahasına olursa olsun burada bu taş ocağını kurulması istemiyoruz. Sadece bir firmanın çıkarı için binlerce köylü ve mera feda edilmez yetkililerden yardım istiyoruz" dedi.

Köylülerden Cemil Aydemir, Milazım Kırdal ve Mehmet Sünmez, "Arakonak halkının geçimi kaynağı meradır. Bu mera giderse hepimiz ölürüz. İnsanlarımız ölür, hayvanlarımız ölür bizim. Devlet yetkililerinden ricamız o dur ki, bu firmaya müdahale etsinler. bu adam bu köyün başını kesiyor. Merasını kesiyor. İdaresini kesiyor. Rica ediyoruz, bu firma gelmesin. Ölümde olsa vermiyoruz. Köyümüzde taş ocağı istemiyoruz" ifadelerini kullandılar.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Arakonak Bulanık Muş Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title