Haberler

Talimhane'ye Spor Kompleksi Müjdesi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 'Talimhane' olarak bilinen ve bugün askeri tesislerin bulunduğu bölgeye yüzme havuzu, spor salonu ve futbol sahasından oluşan büyük bir spor kompleksi yapacaklarının müjdesini verdi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 'Talimhane' olarak bilinen ve bugün askeri tesislerin bulunduğu bölgeye yüzme havuzu, spor salonu ve futbol sahasından oluşan büyük bir spor kompleksi yapacaklarının müjdesini verdi.

Bursa'da 1924 yılında kurulan ve 1955'te 'Türkiye Şampiyonu' olmasına rağmen maddi imkansızlıklar nedeniyle kapatılan Acar İdmanyurduspor Kulübü, yeniden faaliyete başladı. Aynı isimle spor yaşamına başlayan kulübün tanıtımı, Kervansaray Termal Otel'deki tanışma yemeğinde yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Acar İdmanyurduspor Kulübü kurucu, yöneticileri ve sporcularının bir araya geldiği yemekte, kentte amatör spor kulüplerine her zaman destek olduklarını hatırlattı. Bursa'nın spor kenti olması ve 7'den 77'ye herkesin spor yapması için çalıştıklarını anlatan Başkan Altepe, "Setbaşı, Dörtçelik, Namazgah, Ticaret Borsası, Emirsultan ve Teleferik mahallelerinde yer alan 13 ilköğretim okulundaki öğrencilerin spor yapabilecekleri, yüzebilecekleri bir tesis bile yok" diyerek sitem eden Acar İdmanyurduspor Kulübü Başkanı Nedim Serbestol'a müjdeli haberi verdi.

Talimhane sahasında yapılacak ve adı geçen semtlere hizmet verecek spor kompleksinin temelini en geç temmuz ayına kadar atacaklarını belirten Başkan Altepe, "Bursa'nın her köşesinde, insanlar yürüyerek spor salonlarına gitsinler diye, yürüyüş mesafesinde spor tesisleri yapıyoruz. Özellikle gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını ve vizyon sahibi bir gençlik olarak yetişmelerini istiyoruz. İhtiyaç duyulan alanlarda bulduğumuz araziye spor tesisi yapıyoruz. Şu anda 93 tesisin inşaatı sürüyor, dönem sonunda da 100'ün üzerinde tesis bitmiş olacak. Bu bölgeye hizmet edecek bir spor tesisi için Jandarma Bölge Komutanlığı'yla görüşmelerimiz sürüyor. Orada bulunan askeri tesisler boşaltılacak ve Karapınar'a taşınacak. Boşaltılan askeri tesislerin bulunduğu ve 'Talimhane' dediğimiz bölgeye de yüzme havuzu, spor salonu ve açık futbol sahasından oluşan büyük bir spor kompleksi yapacağız" diye konuştu.

Acar İdmanyurduspor Kulübü Başkanı Nedim Serbestol ise Bursa'ya hizmetlerinden dolayı Başkan Altepe'ye teşekkür etti. Programda ayrıca, Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu Lefter Küçükandonyadis'in penaltısını kurtaran dönemin kalecisi Gündüz Özcebe'ye kurtardığı penaltının fotoğrafı, Acar İdmanyurduspor forması ve bir plaket verildi. Geceye dönemin diğer futbolcuları Ahmet Alkoçlar, Kemal Şıpka, Hulusi Bolat ve Sedat Acar da katıldı.

(SA-İHS

07.02.2012 13: 02 TSİ

NNNN - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Altepe Sedat Acar Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 8 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 8 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? PSG elendi mi? PSG Şampiyonlar Ligi'nden elendi mi, Borussia Dortmund maçı ne oldu? Genel Af çıkacak mı 2024? 9. Yargı Paketi'nde AF var mı? 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak, maddeleri neler? PSG 0-1 Borussia Dortmund maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) PSG B.Dortmund maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Trendyol Anneler Günü hediyesi iPhone hediyesi doğru mu, gerçek mi? 8 - 10 MAYIS HALKA ARZ TAKVİMİ Bu hafta halka arz var mı, yeni halka arz olacak mı? Halka arz olan şirketler hangileri? #129297 PSG Dortmund maçını şifresiz veren kanallar! PSG Dortmund maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Survivor kim kazandı? 7 Mayıs Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title