Haberler

Tagid, Tanzanya' ya İş ve Yatırım Formu Düzenledi

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD), üyelerini yeni pazarlar ile tanıştırmak amacıyla 20 sanayici ve iş adamı ile Tanzanya'ya gitti.

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD), üyelerini yeni pazarlar ile tanıştırmak amacıyla 20 sanayici ve iş adamı ile Tanzanya'ya gitti. Gezi kapsamında Tanzanya Kalkınma Bakanı, Tanzanya Kalkınma Ajansı Başkanı, Tanzanya Ticaret Odası üyeleri, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği'ni ziyaret edecek olan heyet, fabrika ve çok sayıda firmayla görüşecek.

İhraç ürünlerinin tanıtımı, mümessil, temsilciliklerinin oluşturulması ve yerel firmalarla işbirliklerini geliştirmek amacıyla ticaret ve işbirliği imkanlarını yerinde görmek ve ikili görüşmelerde bulunmak üzere gezi düzenlediklerini ifade eden Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Canbulat; "Tanzanya, Doğu Afrika'nın ticari ve politik açıdan parlayan yıldızı. Dar es Selam limanı tüm Doğu Afrika'yı besliyor. Dar es Selam 6 milyonluk nüfusuyla Doğu Afrika'nın en büyük şehri. 6 ülkenin malları Dar es Selam limanından geliyor; Uganda, Ruanda, Burundi, Malawi, Zambiya ve Congo'nun doğu kısmi, mallarını Dar es Selam limanından çekiyor. Bu yüzden burada ticari hayat çok hareketli, Bu 6 ülkenin orta büyüklükteki toptancıları mallarını Cin veya Hindistan yerine Dar es Selamdaki büyük toptancılardan almayı tercih ediyorlar. Firmalarınızın enerji alanında, yada liman inşası gibi konularda çok büyük imkanları olabilir. Daha 1 yıl önce doğalgaz bulundu Tanzanya'da" dedi.

Gezi kapsamında Tanzanya Kalkınma Bakanı, Tanzanya Kalkınma Ajansı Başkanı, Tanzanya Ticaret Odası üyeleri ile iş forum ve ikili iş görüşmeler, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği, fabrika ve çok sayıda firma ziyaretleri olacağını kaydeden Canbulat; "Tanzanya 45 milyonluk nüfusu, çevre ülkelerle olan ekonomik ve ticari ilişkileri nedeniyle, yatırım ve ticaret açısından ciddi imkanlar sunmaktadır. Dünyanın en fakir ülkelerinden birisi olan Birleşik Tanzanya Cumhuriyeti, ana karadaki Tanganyika ile Zanzibar adasının 1964 yılında birleşmesiyle oluşmuştur. Zanzibar iç işlerinde bağımsızdır ve kendine ait bir hükümet tarafından yönetilmektedir. Tanzanya Doğu Afrika ülkeleri içinde en büyüğüdür. Ülkenin yüzölçümü 883.749 km2' dir. 1986 yılında başlayan ekonomik reform programları sonucunda pazar ekonomisine dönüşüm sağlanmıştır. Ticaret, kurlar ve faizler tamamen liberal hale getirilmiştir" ifadelerini kaydetti. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği Tanzanya Afrika Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title