Haberler

Tagid'in Meslek Edindirme Kursları Devam Ediyor

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Çorlu Şube Müdürlüğü ve Çorlu Ticaret Meslek Lisesi ile ortaklaşa olarak projeler üreten Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği'nin meslek edindirme kursları devam ediyor.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Çorlu Şube Müdürlüğü ve Çorlu Ticaret Meslek Lisesi ile ortaklaşa olarak projeler üreten Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği'nin meslek edindirme kursları devam ediyor.

Bilgisayarlı muhasebe elemanı yetiştirmek aynı zamanda dernek üyelerinin ve iş piyasasının ön muhasebe elemanı ihtiyacını gidermek için İŞKUR, ve Çorlu Ticaret Meslek Lisesi müdürlüğü ile 57 günlük 320 saatlik süreden oluşan muhasebe kursunun, 160 saati teorik eğitim bölümünü tamamladıklarını belirten TAGİD Genel Sekreteri Nihat Biçer: "Diğer 160 saatlik kısımda eğitimlerin pratik bölümüne başlandı. Bu projenden sonra yine İŞKUR ortaklı autocad programı, su altı kaynakçılığı, kaynakçılık, ev hanımlarına yönelik programlar ve çocuk bakıcılığı eğitimi gibi Trakya Kalkınma Ajansı ve KOSGEB proje desteklemelerini de takip ediyoruz. TAGİD olarak devletimizin sivil toplum kuruluşlarına verdiği bütün imkanları derneğimiz ve üyelerimiz adına sonuna kadar kullanacağız" dedi.

TAGİD Genel Sekreteri Biçer: "Bilgisayarlı muhasebe sertifikası alarak kendisine meslek edinmek isteyen işsiz gençlerin eğitimlerimize çok yoğun başvuruları oldu. 15 kişilik bir eğitime 60 kişinin müracaat etmesi bizim ne kadar doğru bir çalışma yaptığımızın en güzel göstergesidir. TAGİD dernek binasında devam eden eğitimler 7 Temmuz 2012 tarihinde bitecek. Kursiyerlerimizin çoğunun çalışacakları yerlerde şimdiden hazır" diye konuştu.

(SŞ -MC )

06.06.2012 09: 43: 28

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği Trakya Bölgesi Türkiye Çorlu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title