Haberler

Tagid'den İşsiz Gençlere Fırsat

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD), Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Çorlu Şube müdürlüğü ortaklığında yeni bir proje ile sosyal sorumluluk misyonu göz doldurmaya devam ediyor.

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD), Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Çorlu Şube müdürlüğü ortaklığında yeni bir proje ile sosyal sorumluluk misyonu göz doldurmaya devam ediyor.

TAGİD, İŞKUR Çorlu Şube Müdürlüğü ve Çorlu Ticaret Meslek Lisesi iş birliği ile gençlere yönelik işgücü yetiştirme kursu protokolü İŞKUR Çorlu Şubesi Müdürlüğünde imzalandı.

TAGİD Genel Sekreteri Nihat Biçer: "Bilgisayarlı ön muhasebe elemanı yetiştirmek için aynı zamanda üyelerimizin ve iş piyasasının ön muhasebe elemanı ihtiyacını gidermek için İŞKUR ve Çorlu Ticaret Meslek Lisesi müdürlüğü ile 57 günlük 320 saatlik süreden oluşan muhasebe kursu düzenleyeceğiz. Kursun 160 saati teorik eğitim bölümünden, diğer 160 saatlik kısımda pratik bölümden oluşacak. Önceki dönemlerde Avrupa Birliği projesi, Dünya Bankası ile projeler,

İŞKUR ortaklı kaynakçılık kursu, KOSGEB ortaklı uygulamalı girişimcilik eğitimi, Kalkınma Ajansı destekli devlet destekleri projesi gibi bölgemizde iş dünyasının ihtiyacı olan çok sayıda eğitimi kursu düzenlemiştik. Bu kurslarımıza bir yenisini daha ekliyoruz" dedi.

İŞKUR Çorlu şubesi Müdürü Ahmet Durmuş ise kendilerine müracaat eden çok sayıda bilgisayarlı muhasebe elemanı ihtiyacı olan firmalar bulunduğunu belirterek: "Bu gibi çalışmalarla hem iş dünyasının ihtiyacı görülecek hem de işsiz bir kardeşimiz, arkadaşımız iş ve meslek sahibi olacak" dedi.

Çorlu Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Serhat Gürsöz de böyle çalışmada bulunmanın kendileri için de çok güzel olacağını ifade etti. Gürsöz: "Okulumuz amacına uygun meslek edindirmeye yönelik kurs, eğitim ve benzeri bütün konularda bölgede aktif rol almak için hazır" dedi.

TAGİD Genel Sekreteri Nihat Biçer: "Bilgisayarlı muhasebe sertifikası alarak kendisine meslek edinmek isteyen işsiz gençlerin 7 Mayıs 2012 tarihinde başlayacak olan eğitime katılmaları için 2 Mayıs 2012 tarihinde saat 10: 00'da merkezi Çorlu'da bulunan TAGİD binasında hazır bulunmaları gerektiğini ifade etti. Biçer, TAGİD'in Orion AVM karşısında yer alan Kılıçoğlu Plaza B Blok'da yer aldığını kaydetti.

(SŞ - )

26.04.2012 17: 27: 39

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği Türkiye Çorlu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title