Haberler

Tabip Odası Seçime Hazırlanıyor

Samsun Tabip Odası seçimlere hazırlanırken, yeniden aday olan mevcut başkan Yrd.Doç.Dr.Mithat Günaydın, 2 yıllık görev süresi içinde başarılı çalışmalara imza attıklarını söyledi.Yrd.Dr.Mithat Günaydın, 12-13 Mayıs 2012 tarihlerinde Samsun İl...

Samsun Tabip Odası seçimlere hazırlanırken, yeniden aday olan mevcut başkan Yrd. Doç. Dr. Mithat Günaydın, 2 yıllık görev süresi içinde başarılı çalışmalara imza attıklarını söyledi.

Yrd. Dr. Mithat Günaydın, 12-13 Mayıs 2012 tarihlerinde Samsun İl Özel İdare binasında yapılacak Samsun Tabip Odası Olağan Genel Kurulu'nda yeniden aday olacağını açıkladı. Yapılacak seçimde, hekimlerin iki yıllığına yeni yönetim kurulu üyelerini, büyük kongre delegelerini, onur kurulunu ve denetleme kurulunu seçeceklerini hatırlatan Samsun Tabip Odası Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mithat Günaydın, bütün üyeleri sandık başına beklediklerini söyledi.

İki yıldır hekimlerin kendilerine verdiği yetkiyi en iyi şekilde kullanmaya çalıştıklarını belirten Dr. Günaydın, "Yola hekimlerin haklarını korumak, yeni kazanımlar elde etmek ve hekimlerin kaybolmuş saygınlığının yeniden kazanılmasının sağlanması için çıkmıştık. Bu amaçla iki yıl içinde Samsun Tabip Odası tarihinde ilk kez gerçekleşen ve yaklaşık her ikisine de 20 tabip odasının katılımı sağlanan Hekim Çalıştayları yaptık. Bu çalıştaylarda, tüm alanlarda çalışan hekimlerimizin sorunları ve çözüm önerileri, performans sistemindeki yanlışlar ve çelişkiler, kamu hastaneleri birliği kanunundaki yanlışlar, öğretim üyelerine uygulanan performansın sakıncaları, sağlıkta şiddetin boyutları, yani kısacası sağlıkta dönüşüm sürecinde ihmal edilen hekimlerin sorunlarını ve çözüm önerilerini gündeme getirdik. Sonuç bildirgesi hazırlanarak ilgili makamlara gönderildi" dedi.

Bu dönemde, yine ilk kez ilköğretim okulları arasında çocuk ve hekim konulu resim yarışması, hekimler arası fotoğraf yarışması düzenlediklerini ifade eden Başkan Günaydın, "Bu resimlerden takvimler yapılarak üyelerimize dağıtıldı. İnternete yönelik aktiviteler, asistanların akademik izin kullanımı, asistanların çalışma ve nöbet şartlarını iyileştiren sağlık bakanlığı asistan genelgesinin çıkarılmasına katkı, dereceye giren öğrencilerimize ödüller, akademik gelişim kursu vb. gibi birçok aktiviteye imza attık. Sağlıkta şiddeti kınamak için hekimlere yaraşır şekilde, İstiklal (Çiftlik) Caddesi'nde yürüyüş yaptık. Bu aktiviteleri yaparken de bin lira ve Türk Tabipler Birliği

(TTB) Merkez Konseyi'ne yaklaşık 41 bin lira borçla devraldığımız oda kasasını 24 bin lira artıya geçirdik. TTB, merkez konsey hissesi borcunu da yapılandırarak yaklaşık 15 bin lirasını ödedik. Maalesef borç zamanında ödenemediği için 9 bin lira faizi de ödeyeceğiz. Bu dönemde de büyük çoğunlukta hekim arkadaşımın bir dönem daha devam etmemi istemeleri üzerine, gerçekten yorucu ve fedakarlık isteyen ve insandan çok şey alıp götüren bu göreve yeniden talibim. Üyelerimiz takdir ederlerse, hekimler için çalışmaya devam edeceğim. Şimdiden aday olacak bütün arkadaşlarımı hekimler için mücadele etmek gibi, ulvi bir işe soyundukları için kutluyor, seçimlerde başarılar diliyorum. Kazanan hekimler ve hekimlik olsun" diye konuştu.

Samsun Tabip Odası Olağan Genel Kurul Toplantısı 12-13 Mayıs 2012 tarihlerinde Samsun İl Özel İdare binasında gerçekleştirilecek. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Samsun Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda en zor dönem bitti, artık düşüş göreceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda en zor dönem bitti, artık düşüş göreceğiz

DEM Partili Saliha Aydeniz'den Meclis'te skandal sözler: Kürdistan'da işgalcisiniz

DEM Partili Saliha Aydeniz'den Meclis'te skandal sözler: Kürdistan'da işgalcisiniz

YKS'de görülmemiş olay! 1 saat okulun önünde bekleyen genç, sınava geç kaldı

YKS'de görülmemiş olay! 1 saat okulun önünde bekleyen genç, sınava geç kaldı

Fenerbahçe'de başkan Ali Koç ve yönetimi ibra edildi

Fenerbahçe'de başkan Ali Koç ve yönetimi ibra edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title