Haberler

Suveren Köyü'nde Onarılan Sağlık Evi Hizmete Açıldı

Iğdır Suveren Köyünde 5. Hudut Alay Komutanlığı Askerlerince Onarılan Sağlık Evi Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı'nın Katıldığı Törenle Hizmete Açıldı.

Iğdır Suveren köyünde 5. Hudut Alay Komutanlığı askerlerince onarılan sağlık evi Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı'nın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Suveren köyünde düzenlenen tören öncesi Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, öğrenciler ve köylü kadınlarla görüştü.

Kadınlar Vali Karahisarlı'dan su isteyince Karahisarlı, suveren köyünün suyunun olmamasının çok ilginç olduğunu söyledi.

Tören alanına gelen ilköğretim okulu öğrencileriyle ilgilenen Iğdır Valisi Karahisarlı'ya Suveren Köyü İlköğretim Okulu 8 A sınıfı öğrencisi Fatma Yalçın, " Sayın Valim ben okumak istememe rağmen babam beni okutmak istemiyor" diyerek kendisinden yardım talep etti. Vali Karahisarlı, yanında bulunan Milli Eğitim Müdürü Recep Sezer'e öğrencinin babasıyla görüşüp ikna etmesini ve yatılı bölge okulunda öğrencinin eğitim- öğrenimine devam etmesi için gereğinin yapılması talimatını verdi.

Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, açılış töreninde yaptığı konuşmada:" Muhtarınız biraz önce su ve yol istedi. Su ve yol her insanın doğal hakkıdır. Devletimiz Köy-Des projesi kapsamında su ve yol çalışmalarına çok önem veriyor. Köyünüzün su sorunu hakkında bilgiler aldım. Köyün alt tarafında suyun bulunduğu üst tarafında bulunmadığı hakkında bilgi aldım. Bunun için gerekli çalışmaları İl Özel İdare Genel Sekreteri arkadaşımızdan çalışmalarıyla ilgili bilgi alıp gerekli çalışmaların yapılmasını isteyeceğim. Biz Aras, boylarından Ağrı Dağı'na kadar her yerleşim biriminde vatandaşlarımıza hizmetler götürüyoruz. Sizlerin refah ve huzur içinde yaşamanız bizim için çok önemlidir. Çünkü siz olmazsanız bizlerde olmayız. Sizin ekonomik seviyeniz yükseldikçe biz daha çok rahat ederiz. O zaman siz sorunlarınızla bize gelmez, kendi işlerinizle meşgul olursunuz. Benim sizden isteğim çocuklarınızı okutun. Onları ebe, hemşire ve doktor yapın onlarda gelip size hizmet etsinler."dedi.

Tarla yollarının asfaltlanmasını isteyen vatandaşa Vali Karahisarlı:" Sizin yolunuz asfalt, asfalt sezonu gelince yolunuzun ikinci kat asfaltını atacağız. Ancak tarla yollarının asfalt olmasını istiyorsunuz. Diğer köylerimizin asfaltlama işlemleri tamamlandıktan sonra ona da sıra gelecek"diye konuştu.

İl sağlık Müdürü Dr. Ahmet Oflas'da :"Devletimizin kırsal alanda yaptıkları hizmetlerin yanında insanların sağlığına önem vermesi gerekir. Bizde bu konuda gerekeni yapıyoruz. Ben üç gün önce gelmiştim, buraya vatandaşlar sıraya girmiş aşılarını yaptırıyordu. Bu insanların sağlıklı olması birçok ekonomik konuda devletimizi rahatlayacaktır"şeklinde konuştu.

Sağlık evinin kurdelesi Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, 5.Hudut Alay Komutanı Kurmay Kıdemli Albay Levent Çolak, Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Oflas, tarafından kesildi.

Açılışa Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, 5. Hudut Alay Komutanı Kurmay Kıdemli Albay Levent Çolak, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Osman Nuri Erkan, İl Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur, Vali Yardımcısı Mitat Gözen, İl Defterdarı Yaşar Kısa, İl Genel Meclis Başkanı İdris Akkuş, İl Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, TEDAŞ İl Müdürü Zafer Türüt, İş Kurumu Müdürü Ahmet Aydın katıldı.

(İA-İRT-Y)

02.05.2007 15:40 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Bakmadan Geçme

Piyasaların gözü Merkez'in bugün açıklayacağı faiz kararında! Ekonomistler aynı tahminde birleşti

Piyasaların gözü Merkez'in bugün açıklayacağı faiz kararında! Ekonomistler aynı tahminde birleşti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title