Haberler

Aldıkları zammı öğrenen belediye işçileri, davul zurna eşliğinde çifte telli oynadı

Güncelleme:

Subaşı Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası arasında belediye işçilerini kapsayan yeni toplu sözleşme imzalandı. Yeni sözleşme nedeniyle belediye bahçesinde imza töreni düzenlendi. Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay ile DİSK Genel İş Sendikası Yalova Şubesi Başkanı Selahattin Atak tarafından atılan imzalarla belediye işçilerine ilave sosyal haklarla birlikte yüzde 60 civarında zam yapıldı. Buna göre en düşük işçi maaşı, sosyal haklarla birlikte 8 bin TL civarında oldu.

Subaşı Belediyesi İşçileri, Ücretlerine Yapılan Ek Zammı Çiftetelli Oynayarak Kutladı

"ÜLKENİN DURUMUNU GÖZ ÖNÜNE ALMAK ZORUNDAYIZ"

İmzaların atılmasının ardından belediye işçileri, verilen zammı davul zurna eşliğinde oynayarak kutladı. Çiftetelli oynayan işçilere Belediye Başkanı Turan Canbay da eşlik etti.

Başkan Canbay, ülkenin ekonomik durumunun ortada olduğunu belirterek, "Daha önce kadrolularla bir sözleşme yapmıştık. Ülkenin ekonomik durumundan dolayı kadrolularımıza verdiğimiz zam oranı çok düşük kaldı, onlara bir iyileştirme yaptık. Tekrar ara sözleşme yaptık. Daha sonra taşeron işçilerimizle, şirket personelimizdeki arkadaşlarımızla oturduk masaya. Sağlam oturduk aslında. Ülkenin durumunu göz önüne almak zorundayız. Bunu göz önüne alırken Belediye'nin de ekonomik durumunu göz önüne almak zorundayız. Aslında çok yüksek bir şey istemediler. Daha doğrusu hiç pazarlık yapmadık. İstediklerinin tamamını verdik. Net ücret üzerinden. İstediklerini aldılar. Belki de civar belediyeler içerisinde şu anda en yüksek maaşı veren belediyelerden bir tanesi olduk. İnşallah sağlıkla, huzur içerisinde arkadaşlarımıza bu paraları harcamak nasip olur" dedi.

Subaşı Belediyesi İşçileri, Ücretlerine Yapılan Ek Zammı Çiftetelli Oynayarak Kutladı

"MAAŞLARDA BİR İYİLEŞTİRME DAHA OLABİLİR"

"Genel merkezimizin de bize vermiş olduğu asgari ücret konusunda talimatlar vardı. Biz, bunu da göz önüne aldık ve genel merkezimizin söylemiş olduğu asgari ücretin çok çok üzerinde bir zam verdik" diyen CHP'li Turan Canbay, ilerleyen dönemde belediyenin bütçesine göre bir iyileştirme daha yapabileceklerini kaydetti. DİSK Genel İş Sendikası Yalova Şubesi Başkanı Selahattin Atak da işçiden yana tavır gösteren Başkan Canbay'a teşekkür etti.

Subaşı Belediyesi İşçileri, Ücretlerine Yapılan Ek Zammı Çiftetelli Oynayarak Kutladı

Kaynak: ANKA / Yerel

Turan Canbay Yalova Subaşı Haberler

500

Yorumlar (1)

Göksel Klc:

Adamlar 4000 binemi çalışıyorlarmış.yüzde60 zam la 6400 yapar sosyal hak dediğiniz 1400 TL bumu başarı :)

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title