Haberler

Son dakika! Efes Selçuk'ta "Şeftali Şenliği" Düzenlendi

Güncelleme:

Efes Selçuk'ta "Belevi Şen Şeftali Şenliği" düzenlendi.

İzmir'in Efes Selçuk ilçesinde Belevi Şen Şeftali Şenliği düzenlendi. Şenlik, çevre il ve ilçelerden gelen katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ve üreticilerin şeftali bahçesinde gerçekleştirdiği sembolik hasadın ardından kortejle başlayan şenlik programında üretici pazarı, yerel lezzetler, el sanatları, en iyi şeftali yarışması, müzik, performans ve halk oyunları gösterisi yer aldı. Şenliğe İlçe Kaymakamı Ekrem İnci, CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Kadın Birlikleri Kurucu Başkanı Huriye Serter, CHP İlçe yöneticileri, üreticiler ve yurttaşlar katıldı.

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, "Yerelden kalkınmayı önemsiyoruz. Ayrıca şeftalimizin namını birçok yere duyurarak marka değerini daha fazla arttırmayı amaçlıyoruz. Bu şenliği düzenlerken Belevi'de ikamet edenlerin ekonomik döngünün içine girmesi için mücadele ediyoruz. Aslında burada isimsiz kahramanlarımızı anmamız lazım. İlk defa şeftaliyi buraya getiren ve fide üretimini yapan ve şu anda 20 bin hektara kadar ulaşabilecek alanda şeftali üretimini sağlayan Belevi eski muhtarımız Yaşar Yıldız'a, fide noktasında destek veren Sayın Zeki Soley'e ve yine o dönemin azalarından olan Sayın İbrahim Kırca'ya, destek olan herkesi saygı, sevgi ve hayatla olmayanları rahmetle anıyoruz. Çünkü biz geçmişi hissedip geleceği keşfedelim derken geçmişi asla unutmayanlarınız. Belevi Şen Şeftali Şenliği'ne katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

BEDRİ SERTER: "YETER Kİ ÜRETİCİMİZİN YANINDA OLALIM"

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, "Bu kadar verimli topraklarda, bu kadar güzel insanların bir arada olduğu bir beldede olmaktan çok mutluyum. Efes Selçuk Belediyesi'nin açtığı stantları görünce "CHP'nin belediyeciliği bu" dedim. Tarım çok önemli. Bir dönem Türkiye tarımı dünya tarımına rekabet ediyordu. Son dönemde yapılan bazı yanlışlar yüzünden tarımımız maalesef geriledi. Türkiye'nin üç özelliği var; tarım, turizm ve hayvancılık. Yeter ki biz bunların kıymetini bilelim. Yeter ki bunlara gönülden bağlanalım, köylümüzün, üreticimizin yanında olalım" diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından şenlik Emre Topbaşoğlu ve ekibinin performansı, Efes Selçuk Belediyesi Halk Oyunları Ekibi'nin gösterisi ile devam etti. Şenlikte en güzel şeftali ve şeftaliden yapılan en iyi lezzetlerde ödüllendirildi. En güzel şeftali yarışmasında jüri tarafından Abdullah Ayhan 1.'lik,  Salih Eldem 2., Mustafa Akgün 3.'lük ödülüne layık görüldü. En iyi yemek yarışmasında ise Hatice Uysal 3.'lük, Semra Kısa 2.'lik, Tuana Özçam ise 1'lik ödülünü kazandı. Kentin seslerinden oluşan Efes Kent Orkestrası'nın konseri ile Belevi Şen Şeftali Şenliği son buldu.

Kaynak: ANKA / Yerel

Bedri Serter Belevi Selçuk Efes Yerel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title