Haberler

Söke'ye Belediye ve Adü İşbirliği ile Spor Kompleksi

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ), Söke’de spor kompleksi yapacak.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ), Söke'de spor kompleksi yapacak.

Aydın ilinde iki spor kompleksi yapmayı hedefleyen ADÜ, tesislerinden birini Söke'de inşa edecek. Konuyla ilgili Söke Belediyesi'nden yer talebinde bulunan ADÜ'ye spor kompleksi için işletme fakültesi karşısındaki imar planlarında park olarak ayrılan alan tahsis edildi. Konu Söke Belediye Meclis toplantısına getirilirken, meclis yer tahsisi için onay verdi. İçinde halı saha, tenis kortu, basket ve voleybol sahasının yer alacağı spor tesisi içinde bir de kafeterya bulunacak. Kafeteryanın işletmeciliğinin Söke Eğitim Vakfı (SÖKEV)'na verilmesi, Söke'nin üniversite binalarının yapımında öncülük yapan eğitim vakfının sürekli gelire sahip olması gündemde.

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, yaptığı açıklamada; "ADÜ Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu spor kompleksi yapımı için bütçeleri olduğunu, üniversite olarak yapacakları iki tesisten birini Söke'de yapmayı istediklerini belirtti. Bizde üniversiteye yakın alanda belirlediğimiz alanı gösterdik. İşletme fakültesi karşısında imar planlarında park alanı olarak ayrılan alanı tahsis edebileceğimizi söyledik. Spor kompleksi içinde halı saha, voleybol ve basketbol sahası, tenis kortu ile bir kafeteryadan oluşacak bir tesis yapılacak. Spor kompleksinin yapımını tamamıyla ADÜ üstlenecek. Kafeterya işletmeciliğini de büyük ihtimalle SÖKEV'e verilecek. SÖKEV'e de devamlı bir gelir olacağını düşünüyoruz. Söke Belediyesi ve ADÜ işbirliği ile Sökemiz spor kompleksi alanı kazanmış olacak" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adnan Menderes Üniversitesi Söke Belediyesi Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title