Haberler

Silifke'de En İyi Batırık Yarışması Yapıldı

Mersin'in Silifke ilçesinde 41.'si “Yörük yılı” sloganıyla kutlanan Uluslararası Silifke Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında batırık yarışması düzenlendi.

Mersin'in Silifke ilçesinde 41.'si "Yörük yılı" sloganıyla kutlanan Uluslararası Silifke Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında batırık yarışması düzenlendi.

Biri erkek 9 yarışmacının katılımıyla Kamu-Sen bahçesinde düzenlenen yarışmada batırığın temizliği, lezzeti ve aroması, renk ve kokusu, kıvamı, malzemenin niteliği, kullanılan kaplar dikkate alınarak değerlendirme yapıldı.

Yarışmada ise Ayşe Arslan birinci, Döne Tamer ikinci, Serap Kocak-Necmiye Dölek çifti ise üçüncü oldu. Batırık yarışmasının sponsorluğunu Gökler Emlak sahibi Cihangir Gökler ve Yel Taşımacılık Sahibi Osman Yel üstlendi. Osman Yel Birinciye tam altın, ikinciye yarım altın, üçüncüyü ise çeyrek altınla ödüllendirdi. Dereceye girenlere ödüllerini Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Belediye Başkanı Mustafa Turgut verdi.

Belediye personelleri tarafından büyük leğenlerde yapılan batırık ise yarışmayı izleyen vatandaşlara dağıtıldı. En iyi batırık yarışmasını izlemeye gelenlere Yankı müzik grubu mini bir de konser verdi.

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut yaptığı konuşmada, batırığın Silifke'de misafirlikte hemen hemen her ev sahibinin ikram ettiği ince bulgurdan yapılan soğuk bir içecek olduğunu, bu içeceğin çok besleyici ve lezzetli olduğunu kaydetti.

Silifkeli hanımların bir araya gelerek batırık toplantıları yaptığını vurgulayan Turgut, batırığın yapılışı hakkında da şunları söyledi:

"Kavrulup havanda dövülmüş fıstık ve susam, salça, ince kıyılmış soğan, rendelenmiş domates, bulgur ile derin bir kap içerisinde yumuşayıncaya kadar ovulur. Sonra üzerine su dökülerek ezilir ve sulandırılır. İçine tuz, pul biber atılıp, limon sıkılarak servis tabağına konur. Daha önce mevsimine göre başka bir kapta hazırlanan ince doğranmış salatalık, yeşil biber, yeşil soğan, marul, maydanoz, nane, patlıcan, lahana haşlaması üzerine ilave edilip servis yapılır." - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Turgut Silifke Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title