Haberler

Siirt Üniversitesin de Mezuniyet Coşkusu

Güncelleme:

Siirt Üniversitesi (SİÜ) düzenlenen törenle 1600 mezun oldu.

Siirt Üniversitesi merkez kampüsünde gerçekleştirilen mezuniyet törenine öğrencilerin aileleri ve Siirt Üniversitesi öğretim görevlileri ve birçok davetli katıldı.

Mezuniyet törenin de öğrencilere seslenen Siirt Üniversitesi Rektör’ü Prof. Dr. Murat Erman “Bilim ve teknolojinin baş döndürücü bir şekilde hızla devam ettiği dünyamızda üniversiteler toplumsal ve kültürel dönüşümün baş lokomotifi olarak ön plana çıkmaktadırlar. Bu anlamda 2007 yılında kurulan Siirt Üniversitemiz bölgenin umudu olmak halkımızla bütünleşme, bölgenin sonullarını çözüm üretmede önemli bir faktördür. Üç fakülte ile eğitim ve öğretim hayatına başlayan üniversitemiz son 1,5 yıl içerisinde İlahiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Ziraat Fakültesi ve Veteriner Fakültesini ile fakülte sayısını 7’ye çıkarmış bulunmaktadır. Bunun yanı sıra Yabancı Diller Yüksek Okulu, Beden Eğitim ve Spor Meslek Yüksek Okulu ile Yüksek Okul sayısını da 3’e çıkarmıştır. Yeni açılan Araştırma ve Uygulama Merkezleri ile bölgemizde birçok alanda yaşanan sorunların çözümünü kolaylaştırmıştır.” dedi.

Mezuniyet töreni dönem birincilerine plaketlerinin verilmesinin ardından öğrencilerin keplerini havya fırlatmasıyla bitti.

Haber: Suat BİLİM

Kaynak: Temsilci / Yerel

Murat Erman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title