Haberler

Şiir Severler Serdivan Fikir Sanat Akademisi'nde Buluştu

Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi 8 hafta süren ilk dönem eğitimlerinin ardından dönem sonu etkinlikleri ile faaliyetlerine devam ediyor.

Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi 8 hafta süren ilk dönem eğitimlerinin ardından dönem sonu etkinlikleri ile faaliyetlerine devam ediyor.

Güz dönemi boyunca Şiir ve Poetika dersiyle atölye çalışmalarının yapıldığı Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi'nde dönem sonu gerçekleştirilen ilk etkinlik de şiir üzerine oldu. Cumartesi akşamı Serdivan Kültür Merkezi'nde gerçekleşen "Serdivan Şiir Matinesi" programına şiir severler yoğun ilgi gösterdiler. Şiir üzerine önemli çalışmalara imza atan usta isimler programa katılan sanatseverlerin kendilerine yönelttikleri sorulara da cevap verdiler.

Sohbet havasında gerçekleşen programda; Ercan yılmaz, Furkan çalışkan, Mustafa Akar, Emel Özkan ve Fatma Çolak gibi şiir alanında önemli çalışmalara imza atan şairler kendi şiirlerinin yanı sıra edebiyatımızın önde gelen şairlerinin de eserlerini sanatseverlerin beğenisine sundu.

Gecenin moderatörlüğünü yapan Ercan Yılmaz; Kuran-ı Kerim'in şairlere ilham kaynağı olduğunu ifade ederek; "Şiir hayatın her döneminde geçmişten geleceğe ışık tutan bir sanat dalı olmuştur. Burada şunu ifade etmek isterim ki; şiir üzerine eser veren yerli ve yabancı birçok şair Kuran-ı Kerim'den etkilenmiş ve onun feyziyle eserler vermiştir" ifadelerini kullandı.

Diğer şairlerin de görüşlerini belirttikleri programda Şair Mustafa Akar, şiirin güncel hayatla olan bağından söz ederek; "Şiir hayatın her noktasıyla bağlantılıdır. Siyasetle bile bağlantısı vardır. Şiirin siyasetle bağının en önemli örneği de Sayın Başbakan'dır. Bu ülkenin Başbakanının bir şiir okudu diye hapse atıldığını hepimiz çok iyi biliyoruz" diye konuştu.

Gece ile ilgili Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, "Serdivan Şiir Matinesi" programının dönem sonu çalışmalarının ilki olduğu ifade edilirken, ilerleyen günlerde düzenlenecek farklı etkinliklerle kültür çalışmalarının devam edeceği belirtildi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title