Haberler

Şehzade Mehmet Lisesi, Tayvanlı Öğrencileri Sünnet Ettirecek

Manisa Özel Şehzade Mehmet Lisesi, Tayvanlı Öğrencileri Shen Jui Chih Aziz (19) ile Kardeşi Shen Jui Pi'yi (17) Sünnet Ettirecek. Aynı Zamanda Müslüman Bir Ailenin Çocuğu Olan Aziz ile Jui Pi'ye Davullu, Zurnalı, Faytonlu Türk Gelenek ve Göreneklerine Göre Tören Yapılacak.

Manisa Özel Şehzade Mehmet Lisesi, Tayvanlı öğrencileri Shen Jui Chih Aziz (19) ile kardeşi Shen Jui Pi'yi (17) sünnet ettirecek. Aynı zamanda Müslüman bir ailenin çocuğu olan Aziz ile Jui Pi'ye davullu, zurnalı, faytonlu Türk gelenek ve göreneklerine göre tören yapılacak.

Manisa Özel Şehzade Mehmet Lisesi'nden yapılan açıklamada, okulu Manisa'da bitiren Aziz ile lise 3. sınıfa geçen Pi'ye özel sünnet elbisesi dikileceği, hem din, hem de sağlık açısından sünnet olmak isteyen Tayvanlı kardeşlerin sünnet merasimini de Özel Şehzade Mehmet Lisesi'nin üstleneceği belirtildi. Okulların kapanmasından sonra yapılacak sünnet merasimi için Tayvan'dan baba Shen Chen Ming ile anne Liang Chin Shing Türkiye'ye davet edilecek. Tayvan'da Müslüman ailelerin çocuklarını sünnet ettirdiğini söyleyen Shen kardeşler, Türkiye'deki gibi bir tören yapılmadığını belirtti.

Shen Jui Chih Aziz, "Tayvan'da sünnet olacak çocuklar hastaneye götürülüyor ve cerrahi müdahale yapılıyor. Türkiye'deki gibi başka da bir merasim yapılmıyor." dedi. Manisa'da gördüğü sünnet törenlerinden çok etkilendiğini ifade eden Aziz, en çok sünnet kıyafeti giyip, faytonla şehir turu atmak istediğini ifade etti.

Tayvanlı öğrenciler için okul bahçesinde tören düzenleyeceklerini kaydeden Manisa Özel Şehzade Mehmet Lisesi Müdürü Giray Kara, başkent Taipei'deki anne babayı da bu törene davet edeceklerini belirterek, Tayvanlılara görkemli bir sünnet organizasyonu yapacaklarını söyledi.

Tayvanlı kardeşlerin Manisa macerası televizyon programcısı babaları Shen Chen Ming'in, Kauh Soug kentindeki Türk işadamları ile Türkiye'ye ziyaretiyle başladı. Okulu gezen ve uluslar arası matematik olimpiyatlarındaki başarısı gören baba Ming, 4 yıl önce büyük oğlu Aziz'i Manisa'ya gönderdi. Aile daha sonra ikinci çocuğu Pi'yi de Şehzade Mehmet Koleji'ne gönderdi. Aziz bu yıl mezun oldu. Yabancı Öğrenci Sınavı'na giren Aziz, Uludağ Üniversitesi İşletme Bölümü'nde okumak istiyor. Eğitim almak için Türkiye'ye gelmekten mutlu olduğunu söyleyen Aziz, "Babam Türkiye dönüşü 'Seni okumaya Türkiye'ye göndereyim' demişti. Yabancı bir kültür ve dil öğrenmemi istedi. Türkiye'nin ismini sadece tarih ve coğrafya derslerinde duymuştum. Avustralya ve Türkiye olmak üzere iki tercih yapmam gerekiyordu. Ben Türkiye'yi seçtim. Tayvan'dan ABD'ye de okumaya giden çok kişi var." diye konuştu.

Türk yemeklerinden İskender döneri seven Shen kardeşler, ikramlı akşam toplantılarını kaçırmıyorlar. Aziz, Tayvan'a giderken ailesinin Türkiye'den kiraz ve kuru incir istediğini de anlattı. Özel Şehzade Mehmet Lisesi Müdürü Giray Kara, Manisa'da Tayvanlı öğrencilerin varlığını duyunca çok şaşırdığını belirtti. "Neden büyük kentler değil?" diye kendine sorduğunu da kaydeden Kara, "Okulumuza 20 bin kilometreden gelip bu kadar uyum sağlamış öğrencileri görmek beni mutlu etti. Güreş, basketbol gibi sosyal aktivitelere de katılıyorlar. Arkadaşlık ilişkileri çok güzel. İyi diyalog kurmuşlar. Okul olarak markalaştığımızı, dünyaya hitap ettiğimizi gösteriyor." şeklinde konuştu.

(ÖA) 14.06.2008 16:10 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title