Haberler

Şehzade Mehmet'e Alman Konuklardan Sürpriz Yemek

Avrupa Birliği (AB) Projeleri Kapsamında Yürütülen €œkral Yolu” Adlı Projesine Katılan ve Manisa Özel Şehzade Mehmet Lisesi'nin Bir Haftadır Konuğu Olan Almanya'nın Nürnberg Kentinden Proje Ortakları, Türk Koordinatörlerine Yemek Verdi.

Avrupa Birliği (AB) projeleri kapsamında yürütülen “Kral Yolu” adlı projesine katılan ve Manisa Özel Şehzade Mehmet Lisesi'nin bir haftadır konuğu olan Almanya'nın Nürnberg kentinden proje ortakları, Türk koordinatörlerine yemek verdi.

Bir haftadır sürdürdükleri proje çalışmalarından yorgun düşen Şehzade Mehmet Koleji öğretmen ve öğrencileri, Alman ortaklarının sürpriziyle karşılaştı. Alman ekonomist, öğretim üyesi ve SPD Nürnberg milletvekili adayı Peter Swoboda, “Tarih bilinci ve kültürel çeşitlilik üzerine kurup ekonomiyi de içine kattığımız projemiz başarıyla sonuçlandırılmak üzeredir. Dostlarımızı Nürnberg'te SPD'nin bir konferansında konuk ettiğimizde ve Türkiye Almanya Başkonsolosu'nun da bulunduğu bir ortamda; konuşmacılardan 'Türkiye'nin kültürel zenginliği ile Avrupa Birliği'ne renk katacağını' dinlemiştik. Bu düşünceye hala inanmaktayız ve ülkenizi Avrupa Birliği'ne bekliyoruz. Ayrıca okulunuzu AB standartlarının üzerinde gördüm. Sizinle kardeş okul projesi de yürütmek isteriz. Bu konuda okul müdürümüzün de talebi var.” dedi.

Alman öğrencilerinin içinde bulunan 11. sınıf öğrencisi Aslı Ayan da, “Özel Şehzade Mehmet Lisesi bizleri çok güzel ağırladı. Alman arkadaşlarım okula ve Türk misafirperverliğine hayran kaldılar. Özellikle okulun başarıları ve yakın ilgisi beni de bir Türk olarak fazlasıyla gururlandırdı. ”dedi. Yemekte yaşanan neşeli dakikalardan sonra Özel Şehzade Mehmet Lisesi öğretmen ve öğrencileri dostlarına hediye vererek uğurladılar.

(ÖA) 30.04.2008 16:39 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title