Haberler

Şehit ve Gazi Aileleriyle İftarda Buluşan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur."Şehit ve...

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, şehit aileleri ve gazilerle iftar yemeğinde buluştu.

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, şehit aileleri ve gazilerle iftar yemeğinde buluştu. Geleneksel iftar yemeğinde konuşan Başkan Batur, "Şehit ve gaziler bizim başımızın tacı" dedi.

Narlıdere Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, İstihkam Okul Komutanı Albay Osman Nadir Saylam ve eşi, Narlıdere İlçe Emniyet Müdürü Erdal Karakaya, Muharip Gaziler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yaşar'ın da katıldığı yemekte Batur, ulusal

bütünlük ve Misak-ı Milli'den asla ödün vermeyeceklerini söyledi. Başkan Batur, "Biz yöneticilerin özellikle bu ülke uğrunda evlatlarını, canlarını kaybetmiş, Kanlarını ülke uğruna akıtmış gençlerimizin, çocuklarımız aileleri ile beraber olmak, Edirne'den karsa kadar, ülkenin her karış toprağında ve ülke dışında yine gazilik unvanına ulaşan bütün büyüklerimiz her zaman başımızın tacıdır. Biz artık şehit ailelerimiz ile birlikte bir aile gibi olduk. Bayramda seyranda, iyi ve kötü günlerde bir arada olmak bize huzur veriyor. Bu huzuru değerli kaymakamız ile birlikte yaşıyorum her bayram onlarla birlikte olmaya çalışıyorum. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bir süreçte olduğumuzu düşünüyorum. Her gün şehit haberi yüreğimizi burkuyor. Televizyonlarda haberleri izlerken geçen altyazıları okumaktan çekinir durumdayız. Bu nereye kadar böyle gidecek diye hepimiz isyan ediyoruz ama ulusal bütünlüğümüz misakı milli sınırlarımızdan hiçbir zaman ödün vermeyeceğiz. Bu bizim Cumhuriyeti kuran ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'e olan borcumuzdur. Bu borcu sonuna kadar ödeyeceğiz" diye sürdürdü konuşmasını.

Yemekte Gaziler adına bir konuşma yapan Muharip Gaziler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yaşar, "Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun her satırı şehit kanları ile yazılmış, silahlarının kebzesi ile mühürlenmiştir. Maalesef günümüzde şehitlerimizin haberlerini almak bizi çok üzüyor. En büyük dileğimiz yakın zamanda yetkililer bu haberlere bir son verirler" dedi.

İskenderun'da Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı İlboğa Kışlası İkmal Destek Komutanlığı'na teröristler tarafından yapılan saldırıda şehit olan ve adı Güzelyalı Köprüsü'ne verilen Kerem Oğuz Erbay'ın Babası Ekrem Erbay da, "Ben bir şehit babasıyım. Oğlumu askerlik yaptığım İskenderun'da kaybettim. Çok zor bir acı ama bu acı ile yaşamayı öğrendim. Elli yaşına kadar bir yaşamamım var ve sonrasında bir yaşamım var. Bu iki ayrı yaşamım arasındaki farkları size kelimeler ile ifade edemem. Çok yoğun duygular içinde oluyoruz. Her sabah şehit haberlerini şahit olduğumuzda yeniden kendi evladımızı kaybettiğimiz andaki duygularımızı yaşamaya başlıyoruz. Çok zor anlar, çok üzücü anlar. Fakat şunu biliyoruz ki benim oğlum Şehit. Benim oğlum hırsız değil, benim oğlum sahtekar değil, benim oğlum canını bu vatana vermiş bir evlat ve ben o evladın babası olarak gurur duyuyorum. Bir babaya takılacak en büyük apoleti taktı bana, bundan büyük bir apolet yok. O yüzden onun karşısında saygıyla eğiliyorum" şeklinde bir konuşma yaptı.

Narlıdere Kaymakamı Osman Aslan Canbaba ise, şehit aileleri ve gazilere devletin pozitif ayrımcılık uyguladığını vurguladı ve şöyle dedi: "Şehit ailelerimizin ve Gazilerimizin Devletimizin kamu hizmetlerinde pozitif ayrımcılığı var. Yani sizlerin önceliği yüreğimizde ve hizmetlerimizde önceliklidir. Çünkü sizler yüreğinizi, kanınızı bu vatanın bağımsızlığı için koydunuz. Sizlere en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, iftar yemeğine katılan Şehit aileleri ve Gazilere içinde kahve fincan bulunan tahta bir sandık armağan etti.

(HD)

08.08.2012 15: 01: 59

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Yaşar Abdül Batur Narlıdere Karakaya Yerel Haberler

title