Haberler

Şehit Aileleri ve Gazilere İftar Yemeği

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce organize edilen şehit aileleri ve yakınlarına yönelik iftar yemeği, Vali Mustafa Büyük, Adana 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş ve Milletvekillerinin de katılımıyla gerçekleştirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce organize edilen şehit aileleri ve yakınlarına yönelik iftar yemeği, Vali Mustafa Büyük, Adana 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş ve Milletvekillerinin de katılımıyla gerçekleştirildi.

EN ANLAMLI İFTAR

DSİ Baraj içi tesislerinde düzenlenen iftar yemeğine Vali Mustafa Büyük ve Eşi Hanımefendi Emine Büyük'ün yanı sıra Adana 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, Adana Milletvekilleri Fatma Güldemet Sarı, Tamer Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, vali yardımcıları, kaymakamlar, il Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.

İDRİS DAL, "ŞEHİT YAKINLARIMIZIN SIKINTILARININ ÇÖZÜMÜNDE HER TÜRLÜ GAYRETİ GÖSTERİYORUZ"

İftar yemeği etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili İdris Dal, Ramazan ayının birinci günü şehit aileleri ve yakınlarına yönelik olarak düzenlenen iftar etkinliğinin gelenekselleştirildiğini söyledi. İdris Dal, "Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak, şehit ailesi ve yakınlarının her türlü sorun şikayet ve sıkıntılarının giderilmesinde ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerini" ifade etti.

FATMA GÜLDEMET SARI, "AZİZ ŞEHİTLERİMİZİ VE GAZİLERİMİZİ, RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ"

Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı ve Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı yaptığı konuşmada, "Maneviyatın ve hoşgörünün simgesi olan mübarek Ramazan ayının ilk iftarını, aziz şehit ve gazilerimizin siz değerli aileleri ve yakınları ile birlikte yapmaktan büyük bir onur ve gurur duyuyorum. Sayın Valimiz başta olmak üzere, Ramazan ayının ilk gününde bizleri, sizlerle buluşturan herkese teşekkür ediyorum. Bu mübarek Ramazan ayında vurgulamak istiyorum ki; bizler gönül bağlarımızı sağlam tuttukça, toplumsal dayanışmamız derinleşecek, kardeşlik duygularımızı daha da pekişecektir. Bu duygularla, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi, rahmet ve minnetle anıyor, saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.

VALİ MUSTAFA BÜYÜK, "ŞEHİT YAKINLARIMIZIN HİSSİYATLARINI AYNI ŞEKİLDE YAŞIYORUZ"

Görev süresi boyunca, Adana da üçüncü Ramazan ayını idrak ettiğini kaydeden Vali Mustafa Büyük ise konuşmasında, "Geçmiş iki yılda olduğu gibi bu Ramazan ayının ilk iftarını aziz şehitlerimizin aileleri ve yakınları ile açmaktan büyük bir onur ve gurur duyuyorum" ifadesine yer verdi.

Vali Büyük konuşmasında, "Bugün şehit aileleri ve yakınlarıyla iftarımızı açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Manevi olarak duygularımızı geliştirecek, pekiştirecek olan Ramazan ayının tüm milletimize ve İslam alemine hayırlara vesile olmasını diliyorum. Son aylarda çok sayıdaki şehidimizin acısını ve ızdırabını toplumumuzla birlikte yaşadık. Bizlere düşen görev, şehitlerimizin ömür boyu bizlere ait olan eşlerini, çocuklarını, anne ve babalarını, yakınlarını en güzel şekilde himaye altına alıp, tüm ihtiyaçlarını karşılamaktır. Şehit yakınlarımıza her türlü hizmetin verilmesi konusunda bizlere tüm yetki ve imkanları sağlayan devletimize müteşekkiriz. Bizler bir aileyiz. Şehit aileleri ve yakınlarının hissiyatlarına aynı şekilde katıldığımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum. Adana'da iki yıl sürdürdüğüm sürem boyunca benim için milletimizin gönlüne girmek, hayır duasını almak her şeyin üstündeydi. Bu vesile ile şehit ailelerimiz ve yakınlarından haklarını helal etmelerini diliyorum. Bizim hakkımız helal olsun. Sizler de hakkınızı helal edin. Allah'a emanet olun" ifadelerine yer verdi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen Ramazan ayının ilk iftar yemeği, Vali Mustafa Büyük ve milletvekilleri ile kamu kurum ve kuruluşları temsilcilerinin, şehit aileleri ve yakınları ile sohbet etmeleri, hal ve hatırlarını sormalarıyla sürdü. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatma Güldemet Sarı Mustafa Büyük Osman Erbaş Güncel Haberler

title