Haberler

Şehidin adını taşıyan okulu hırsızlar talan etti

Güncelleme:

Şehidin adını taşıyan okulu hırsızlar talan etti Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Kalfalar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, temin ettikleri 40 musluk bataryası ve okul malzemelerini okul yetkililerine teslim etti Edirne'nin...

Şehidin adını taşıyan okulu hırsızlar talan etti

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Kalfalar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, temin ettikleri 40 musluk bataryası ve okul malzemelerini okul yetkililerine teslim etti

EDİRNE - Edirne'nin Keşan ilçesinde hırsızların dadandığı okulda musluk bataryalarından alüminyum pencerelere ve mermerlere kadar her şey çalındı. Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Kalfalar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, temin ettikleri 40 musluk bataryası ve okul malzemelerini okul yetkililerine teslim etti.

Keşanlı Piyade Er Akın Buluş, 26 Şubat 2015'te Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde cinnet getiren bir askerin piyade tüfeğinden çıkan mermilerle şehit düşmüştü. Buluş'un adı Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Karanlıkdere mevkisindeki 700 Evler Konutları içerisinde 5 yıl önce yapılan okula verilmişti. Aradan geçen 5 yılda okul hırsızlar tarafından adeta talan edildi. Musluk bataryalarından demir kapılarına, alüminyum pencerelerinden trabzan korkuluklarına, duvar parmakları, mermerler, okul giriş kapısı ve hatta bayrak direğine kadar pahada ne varsa alıp götüren hırsızlar sebebiyle okul ağır hasar gördü. Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından hırsızlar yakalandı ancak korona virüs sonrasında 302 öğrencisiyle eğitime başlayacak okulda musluk bataryaları ve lavaboların dahi olmaması üzerine Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Kalfalar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz ile birlikte okulu ziyaret etti. Yetkililer, öğrencilerin eğitiminin aksamaması için temin ettikleri 40 adet musluk bataryası ve okul malzemelerini okul yetkililerine teslim etti.

Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Kalfalar, "Her gece okul patlatılır mı? Üzülüyorum, buraya geldikçe ağlıyorum. Buraya güvenlik şart, ama mahallenin öncelikle sahip çıkması gerekir. Şehidimizin adına sahip çıkamıyoruz, bu çocuk bizim çocuğumuz, o da bu mahallede oynadı ve büyüdü. Ona sahip çıkamazsak neye sahip çıkacağız?" dedi.

Keşan Belediye Başkanı Helvacıoğlu da bölgede yaşayan vatandaşların okullarına sahip çıkmasının gerekliliğine vurgu yaparak, "Okulumuzda meydana gelen bu talihsiz olay sonucunda biz de Keşan Belediyesi olarak nasıl destek olabiliriz diyerek okul müdürümüz ve muhtarlığımız ile çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Yeni dönemde öğrencilerimizin mağdur olmaması için belediyemiz tarafından Milli Eğitim işbirliği içerisinde okulumuzun eksikliklerini tamamladık. Geleceğimizi şekillendirecek olan çocuklarımızın eğitimlerini en iyi şartlarda yapabilmesi için belediye imkanları dahilinde her türlü desteğe devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Keşan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ayhan Gider kimdir? Milletvekili Ayhan Gider kaç yaşında ve nereli? SON DAKİKA: Deprem mi oldu? Ege'de deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
title