Haberler

Samsun'da Ramazan davulcuları motosikletle sahura kaldırıyor

Güncelleme:

Samsun'da Mahmut Özkösen ve Yaşar Kısmet, motosiklet üzerinde davul çalarak insanları sahura kaldırıyor. Davulcular, bu yöntemin daha eğlenceli olduğunu belirtiyor.

Samsun'da Ramazan davulcusu 2 kişi, motosiklet üzerinde davul çalarak vatandaşları sahura kaldırıyor.

İlkadım ilçesi Kıran Mahallesi'nde insanları sahura uyandırmak için davul çalan Mahmut Özkösen ve Yaşar Kısmet, sokak köpeklerinden ve mahallenin büyük olmasından dolayı farklı bir yola başvurdu. Yaşar Kısmet motosiklet sürerken, Mahmut Özkösen ise arka koltukta davul çalarak mani söylüyor. Bu sayede 1 saat 20 dakikada tüm mahalleyi dolaştıklarını söyleyen davulcular, insanları sahura kaldırmanın bu şekilde daha eğlenceli olduğunu söylediler.

Motosiklet arkasında davul çalan Mahmut Özkösen, "Hem köpekler bizi koşturuyor hem de yerimiz büyük olduğu için yetiştiremiyoruz. Ondan dolayı motosikletle çalmaya karar verdik. Yaklaşık 5 senedir bu işi yapıyoruz. Biz bu işi geleneğimiz sürsün diye yapıyoruz. İnsanların geleneğimizi unutmaması için yapıyoruz. Motosiklet üzerinde beni böyle görenler biraz tuhaf karşılıyorlar ama yine de eğlenceli oluyor. İyi karşılanıyoruz" dedi.

Motosikleti süren Yaşar Kısmet ise "Ben de arkadaşın şoförlüğünü yapıyorum. Köpekler olmasa zaman çok güzel geçecek. Onlar bizi korkutuyor. Milleti sahura kaldırabiliyorsak ne mutlu bize" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Motosiklet Kısmet Samsun Yerel Haberler Yerel Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title