Haberler

Rektörden Öğrencilere "Doğru Meslek Tercihi" Konferansı

Beykent Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mehmet Emin Karahan, İnegöllü öğrencilere doğru meslek tercihi hakkında tavsiyelerde bulundu.

Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Karahan, İnegöllü öğrencilere doğru meslek tercihi hakkında tavsiyelerde bulundu.

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından FEM Dershanesi salonunda düzenlenen seminerde 12. sınıf öğrencilerine doğru meslek seçimi hakkında bilgiler verildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, "Hedefimiz öncelikle LGS sınavlarında başarılı olmak. Daha sonra LYS sınavlarında başarılı olmak. Daha sonra da İnegöl'den başımızı alıp gitmek. Seneye işletme fakültemiz de olacak ama seneye biz sizi İnegöl'de görmek istemiyoruz. Çünkü velilerimiz, öğretmenlerimiz, idarecilerimiz sizi üniversiteye hazırlıyor. Mutlaka hepinizin bir üniversiteye gitmesi gerekiyor. Hem aileniz hem de kendiniz için çok önemli bir dönem. İşte bu dönem de sizlerin zaman zaman meslek tercihi konusunda, geleceğinizle ilgili yanlış tercih yapmamanız konusunda, bazı büyüklerinizle tanıştırıp, birlikte bu konuları değerlendirmek istedik. Bugün de çok değerli hocamız Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Karahan'ı bizlerle birlikte. Sizlere güzel bilgiler verecek" dedi.

'Meslek seçimi, geleceğin meslekleri ve doğru tercih' konulu seminerin konuşmacısı Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Karahan ise, bir ülkenin gelişmişlik seviyesinin eğitilmiş insan gücüyle doğrudan ilişkili olduğunu ifade ederek, "Eğitilmiş insan gücü de ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretimdeki okullaşma oranları ile ifade edilir. Üniversitelerin birisi araştırma, diğeri de eğitim öğretim olmak üzere iki temel fonksiyonu vardır. Toplumun ve bilimin ihtiyaç duyduğu alanlarda, gerekli bilimsel ve teknolojik araştırmaları yapmak, topluma yararlı eğitilmiş insan gücünü yetiştirmek, bunları toplumun ve bilimin hizmetine sunmak, temel görevimiz olmalıdır. Bugün Türkiye'mizde, yükseköğretim olarak topluma sunulan arz, toplumun duyduğu talep karşısında yetersiz kalmaktadır. Hem mevcut yükseköğretim kurumlarına daha fazla görev düşmekte hem de yeni yükseköğretim kurumlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Gelişmiş ülkelerle karşılaştırıldığında, yükseköğretim kurumlarımızın azlığı ve ülkemizde yükseköğretimdeki okullaşma oranının düşüklüğü ortaya çıkmaktadır. Diğer devlet ve vakıf üniversitelerinde olduğu gibi, Beykent Üniversitesi de Türkiye'deki yükseköğretim hizmetine çok büyük ve önemli bir katkı sağlamaktadır. Sizlerin varlığı, akademik kapasitemizin temel dayanağıdır. Sürekli olarak kendimizi geliştirmek, bir taraftan eğitimde verdiğimiz hizmetin kalitesini devamlı artırırken, diğer taraftan

araştırmaya da zaman ayırmalıyız" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Beykent Üniversitesi Mehmet Emin Karahan İnegöl Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title