Haberler

Prof. Dr. Yazgan, Karşıyakalı Velileri Bilgilendirdi

Çocuk, genç ve erişkin psikiyatrisi alanında yaptığı başarılı çalışmalarla tanınan Prof.Dr.Yankı Yazgan, Karşıyaka Otizm Şenliği kapsamında velileri bilgilendirdi.

Çocuk, genç ve erişkin psikiyatrisi alanında yaptığı başarılı çalışmalarla tanınan Prof. Dr. Yankı Yazgan, Karşıyaka Otizm Şenliği kapsamında velileri bilgilendirdi.

Karşıyaka Belediyesi ve ODER işbirliğinde gerçekleştirilen söyleşi için Ziya Gökalp Kültür Merkezi'nde velilerle buluşan Yazgan, "Engelli Bireylerin Aile İçi İletişimi" konulu söyleşide konuştu. Eğitim sistemine eleştiriler getirdi. Gereken ruh halini kazandırmayan sistemlerin başarılı olamayacağını savunan Yazgan, devletin eğitim konusunda görevini yapmadığını söyledi.

Otistik çocukların eğitim dönemi geldiğinde büyük sıkıntılar yaşandığına dikkat çeken Prof. Dr. Yazgan, " En az 30 kişilik bir sınıfta öğretmenlik yapan kişi, veli rapor sunduğunda konuda donanımsız olduğu için

genelde aile ile karşı karşıya gelebiliyor bu pürüzü giderecek otorite devlettir" dedi.

Devletin vergileri eğitim yerine başka yerlere harcadığını da söyleyen Yazgan, "Bilinç bizde gelişmedikçe sorunlar asla çözülemeyecek. Aileler ile öğretmenler mahkemelik olmaya

devam edecek" diye konuştu.

Velilerin sorularına da yanıt veren Yankı Yazgan, Karşıyaka Belediyesi'ne bu etkinlik için teşekkür etti.

(ERG-

05.04.2012 15: 02: 05

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yankı Yazgan Ziya Gökalp Karşıyaka Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title