Haberler

Peygamber Sevgisi Salona Sığmadı

Kapaklı Belediyesi tarafından düzenlenen kutlu doğum programına katılım yoğun oldu.

Kapaklı Belediyesi tarafından düzenlenen kutlu doğum programına katılım yoğun oldu.

KATILIM YOĞUN OLDU

Beyazsaray Düğün Salonu'nda düzenlenen programa Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Vahap Akay, İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Karaca ile Sami İkizler, siyasi partilerin ilçe ve belde yöneticileri, belediye meclis üyeleri, kamu ve özel kurum ve kuruşların temsilcileri ile çok sayıda Kapaklılı katıldı.

HAFIZ SELMAN OKUMUŞ GÖNÜLLERİ FETH ETTİ

Programa saygı duruşunda bulunulması akabinde İstiklal Marşı'nın okunması ile başlandı. Ardından da 2004 yılı Dünya ezbere Kur'an-ı Kerim okuma şampiyonu Hafız Selman Okumuş, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile gönülleri feth etti. Programa Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Demir'in konuşması ile devam edildi.

"İNŞALLAH HAYIRLARA VESİLE OLUR"

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle farklı farklı yerlerde çeşitli programlar düzenlendiğini söyleyen İrfan Demir "düzenlenen bu programlar vasıtasıyla da Peygamber Efendimizin farklı özellikleri dinliyoruz, öğreniyoruz. " dedi. Kapaklı Belediyesi olarak her yıl kutlu doğum etkinliği düzenlediklerini kaydeden Demir, "bu yıl da 2004 yılı Dünya ezbere Kur'an-ı Kerim okuma şampiyonu Hafız Selman Okumuş'u sizlerle buluşturmak istedik. İnşallah bu program hayırlara vesile olur" diye konuştu.

"O'NA İHTİYACIMIZ VAR"

Bilal-i Habeş-i'nin Peygamber Efendimize olan sevgisinden bahsederek sözlerini sürdüren Demir "Bizler de Peygamber Efendimizi Bilal-i Habeş'in sevdiği gibi sevmeliyiz. Bizim O'nun hoşgörüsüne, ahlakına, sevgisine, muhabbetine ihtiyacımız var. Peygamberimizi hayatımızda yaşamalıyız" ifadelerini kullandı.

"İLGİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR"

Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Demir'in konuşmasını tamamlamasının ardından İlçe Müftüsü Mahmut Emin bir konuşma yaptı. Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen programlardan bahseden Müftü Emin, Kutlu Doğum etkinliklerinin büyük bir katılımla gerçekleştirildiğini söyledi. Kutlu Doğum Haftası'nın hayırlara vesile olmasını dileyen Mahmut Emin "Kapaklı Belediyesi, Kutlu Doğum etkinliklerinde büyük çaba sarf ediyor. Bu etkinliğin düzenlenmesi için her yıl katlılar sunuyor. İnşallah bu katkılar bundan sonra da devam edecektir" diye konuştu.

"BİR BİRİMİZE KARŞI ÇEŞİTLİ SORUMLULUKLARIMIZ VAR"

Müftü Emin, Hz. Paygamber'in 1441'nci doğum yıl dönümünün kutlandığını hatırlatarak şöyle devam etti: "O'nu çok iyi anlamalı, hayatımızı da O'ndan örnek almalıyız. Birbirimize karşı çeşitli sorumluluklarımız var. Selam verildiğinde alınmalı, davete icabet edilmeli, hasta kardeşlerimizi ziyaret etmeli, birisi aksırdığında Yerhamukellah denilmeli, vefat edenin cenazesine katılınmalı, darda kalanların elinden tutulmalıdır. Birbirimize kin gütmeyelim, zulmetmeyelim, beddua etmeyelim"

"PEYGAMBERİ SEVENİ ALLAH DA SEVER"

Peygamberi seveni Allah'da sever, melekler de sever' diyerek sözlerini sürdüren Müftü Emin "O ümmetini çok seviyor. Mahşerde insanın kendisi ile baş başa kaldığında, en yakındakilerin olmadığında, her peygamberin 'nefsi nefsi' dediği anda O 'ümmeti, ümmeti' diyecektir. " diye konuştu.

MİNİK HAFIZ ADAYI BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Müftü Mahmut Emin'in konuşmasını tamamlamasının ardından yeniden 2004 yılı Dünya ezbere Kur'an-ı Kerim okuma şampiyonu Hafız Selman Okumuş mikrofona geldi. Hafız Selman Okumuş, sohbetinde hafızlığın önemine dikkat çekerek, anılarını dinleyenlerle paylaştı. Bu esnada da öğrencisi 6 yaşındaki Orhan Şen'i dinleyenlere tanıttı. 6 yaşındaki Orhan Şen'in hafızlık yolunda ilerlediğini söyleyen Okumuş, herkesten dua istedi. Sonrasında da Orhan Şen, Rahman Suresi'nden ayetler okudu. Orhan Şen, dinleyenlerden büyük beğeni toplarken, alkışlarla ödüllendirildi.

PROGRAM SEMAH GÖSTERİSİ İLE SON BULDU

Program Dünya Mevlidhanlar Cemiyeti Başkan Vekili Hafız Celaleddin Şensoy ilahi okudu. Huzur İlahi Grubu'nun ilahiler eşliğinde semah gösterisinin ardından bir konuşma yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, katılımcılara teşekkür etti. Plaket takdimi ile program son buldu.

(...)

18.04.2012 09: 17: 06

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selman Okumuş İrfan Demir Mahmut Emin Kapaklı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title