Haberler

Osmaneli'de Plastik Fabrikasının Temeli Atıldı

Osmaneli ilçesinde plastik fabrikasının temeli atıldı.

Osmaneli Organize Sanayi Bölgesi'ndeki temel atma törenine Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Belediye Başkanı Mehmet Isıkan, Vatan Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Behruz Vatandost,  yönetim kurulu üyeleri, daire müdürleri, iş adamları ile vatandaşlar katıldı.

Vali Akpınar, yaptığı konuşmada, zamanında kurulan OSB'ye, iyi niyetle yatırım yapacağı zannedilen kişilere arsaların ve tapuların daha önceden verildiğini hatırlatarak, üzerinden 13-14 yıl geçmesine rağmen ne bina yapıldığını ne de fabrika kurulduğunu belirtti.

Bilecik'te göreve başlamadan önce dava süreçlerinin başlatıldığını ve kendisinin de devam ettirdiğini anlatan Vali Akpınar, şöyle konuştu:

"Tüm aksi yöndeki temkinlere, uğraşlara, sindirme ve yıldırma hareketlerine rağmen davalarımızı devam ettirdik. Çok şükür önemli bir kısmını da kazandık. Osmaneli ilçemiz sanayi yönünden gelişmeye müsait bir ilçeyken maalesef talihsiz, yanlış, istenilmeden yapılan ve verilen kararlar neticesinde gelişemeyen, yerinde sayan bir ilçe haline düşmüş. İnşallah 2014 yılı Osmaneli sanayisinin gelişmesi için, adeta Osmaneli'nin  'Makus talihi'nin yenildiği bir yıl olacak. Biz bu arsaları geri aldığımızda gerçekten yatırım yapmak isteyen sanayicilere vereceğiz. Burada yatırım yapılmasını sağlayacağız. Osmaneli, İstanbul'dan gelen sanayicilerimizin ilk sorduğu yer. Bu yatırımla ilimize, ilçemize ve memleketimize güzel bir yatırım yapılmış olacak."

Bilecik'in birçok yönden geliştiğini ifade eden Vali Akpınar, şöyle devam etti:

"Bölünmüş yol sayesinde karayoluyla ulaşım kolay oldu. YHT deneme seferleri de yapılmaya başladı, inşallah yakında tarifeli seferleri başlar. İstanbul'a yakın bir mesafedeyiz. Bozüyük ilçemizde ciddi yatırımlar oldu. Söğüt OSB'de Elginkan Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Matel Hammadde Sanayi ve Ticaret AŞ'ye tahsisi yapıldı ve 3 ayrı fabrika kuracak. Söğüt'te de güzel gelişmeler olacak. Bilecik her yönüyle gelişiyor. Biz burada, OSB'nin genişleme sahasını hızlı bir şekilde kamulaştıracağız ve yatırımcılara açacağız. Bilecik merkezde 3. OSB'yi kuruyoruz. Belediye ve Ticaret ve Sanayi Odasıyla beraber Bilecik merkezde yeni OSB'yi kuracağız. Çünkü Bilecik merkezde fazla arsa kalmadı."

Kaymakam Çakıcı da ülkelerin ortak hedefinin yatırımı, istihdamı, ihracatı ve vatandaşın refahının artırmak için çalıştığını belirterek, "Bu bağlamda ülkeler arasında rekabet olduğu gibi aynı ülke içinde de şehirler ve bölgeler arasında da bir rekabet söz konusu. Osmaneli ilçemiz, son yıllarda ulaşım sektörüne ait,  almış olduğu yatırımlarla bu rekabette bir adım ön plana çıkmıştır" dedi.

Vatan Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Vatandost ise yatırımın Osmaneli ilçesine ve Türkiye'ye hayırlı olması dileğinde bulundu.

2014 yılında faaliyet geçmesi planlanan ve tam kapasiteli çalışmaya başladığında 800 kişiye istihdam sağlayacak plastik fabrikasının temeli, yapılan duaların ardından Vali Akpınar ve beraberindekiler tarafından atıldı. - Bilecik

Kaynak: AA / Yerel

İbrahim Akpınar Vatan Plastik Osmaneli Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title