Haberler

Osmancık Belediyesi'nden 2 Bin 300 Kişiye İftar Yemeği

Çorum'un Osmancık Belediyesi tarafından Kızılırmak Sahilinde hazırlanan iftar sofrasında 2 bin 300 kişi bir araya gelerek topluca iftar yaptı.

Çorum'un Osmancık Belediyesi tarafından Kızılırmak Sahilinde hazırlanan iftar sofrasında 2 bin 300 kişi bir araya gelerek topluca iftar yaptı.

Düzenlenen iftar yemeğine Çorum Valisi Nurullah Çakır, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Ak Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, Osmancık Kaymakamı İbrahim Küçük, Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, Çorum Müftüsü Mehmet Aşık, Ak Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Ceylan, Ak Parti Osmancık İlçe Başkanı Oğuzhan Kaya, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, sanayici işadamları, esnaflar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, toplu iftar yemeğinde yaptığı konuşmasında "Rahmetin, bereketin ayı olan Ramazan ayında bir ve beraber olarak iftar edelim istedik. Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz iftar yemeğini geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz" dedi.

Başkan Yazıcı, Osmancık'ta iftarını edemeyecek durumda kimsenin olmadığını söyleyerek, Osmancık Belediyesi olarak ihtiyaç sahibi olan herkese Ramazan ayı boyunca iftar ve sahurda sıcak yemek götürdüklerini belirtti.

RAMAZAN AYINDA PAYLAŞMA YARIŞINA GİRİYORUZ

Dünyanın birçok yerinde orucunu açamayan insanların olduğunu belirten Ak Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, "Dünyanın bir yerinde bu vakitte hala orucunu açamamış ya da orucunu sadece suyla açmak zorunda kalmış, bombalardan, ambargolardan kurtularak acaba karnımızı doyurabilir miyiz diye düşünen, dertlenen, milyonlarca insan var. Milyonlarca kardeş var ve bizler 11 ayda yaptığımız telaşları bir kenara bırakıp Ramazan ayında paylaşma sorumluluğunu hissediyor ve paylaşma yarışına giriyoruz. Paylaştığımız şeyler aslında bizim nefsimizden, malımızdan, paramızdan vazgeçtiğimiz şeyler. Bunlar birçok insanın yüzünü güldürüyor. Paylaşarak sadece sevap işlemekle kalmıyor aynı zamanda Hz. Hızır'a da yoldaş oluyoruz. Ne iyi ki mübarek Ramazan ayı var, ne ikiyi Ramazan ayı bize insanlığımızı yeniden hatırlatıyor, Müslümanlığımızı yeniden hatırlatıp eksiklerimiz, yanlışlarımız, hatalarımız, günahlarımız varsa bunlarla yüzleşip insan olarak birbirimizi ya hilkat da eş olduğumuz için ya da dinde kardeş olduğumuz için daha fazla sevmemize vesile oluyor" dedi.

Çorum Valisi Nurullah Çakır, Osmancıklılarla iftar açmaktan mutluluk duyduğunu söyleyerek

"Böyle bir Bu güzide kalalabalık, buraları bereketli topraklar kılan ve bu imkanı sizlere sağlayan, binlerce yıldır akmaya devam eden Kızılırmak'ın hafızasında bir hatıra bıraktığına inanıyorum. ve yine yüzyıllardır hafızasızına birçok hadiseyi nakşeden Koyunbaba Köprüsüne, onu imar eden insanlara, üzerinden geçen ecdadın ruhuna uygun olarak davranış sergilediniz. Ben böyle bir tablo sergileyen sizlere ve vesile olan herkese teşekkür ediyor, hayırlı Ramazanlar diliyorum" dedi. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nurullah Çakır Kızılırmak Osmancık Çorum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title