Haberler

Okuyan İşgücü Kampanyası

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösteren Has Çelik Kablo Fabrikası'nda başlatılan "Okuyan İşgücü Kampanyası' kapsamında fabrikada çalışan 1200 işçiye 'Kişisel Gelişim' kitapları dağıtıldı."

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösteren Has Çelik Kablo Fabrikası'nda başlatılan "Okuyan İşgücü Kampanyası' kapsamında fabrikada çalışan 1200 işçiye 'Kişisel Gelişim' kitapları dağıtıldı.

Kitapların işçilere dağıtılmasıyla ilgili fabrikada düzenlenen toplantıda konuşan Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kütüphaneler Müdür Yardımcısı Fikret Özüberk, okumanın ve öğrenmenin insanın gelişimi için çok önemli olduğunu bildirdi. İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özelliğin, beynini kullanması, araştırarak öğrenme kabiliyetinin bulunması olduğunu ifade ederek, "Bizim atalarımız, binlerce yıl önce birçok şeyi deneyerek öğrenmiştir. Mesela bir yılanın zehirli olduğunu, o yılan birisini sokup öldürünce öğrenmiş ve bunu önce mağaraların duvarlarına çizmiş, sonra ceylan derilerine ve sonunda da kağıtlara yazmıştır. Bilgiler de bu şekilde günümüze kadar gelmiştir. Kitap dediğimiz şey, kolay olmuyor. Bilgi birikimi, deneyim ve tecrübe gerektiriyor. Kitap okuyarak bilgilerimizi geliştirebiliriz. Hangimiz, ne zamana kadar bir şeyi bir başkasından dinleyerek öğrenebiliriz? Bir kitabı ne kadar çok kişi okuyorsa, o kitaptaki bilgileri o kadar çok insan öğrenmiş olur" dedi.

Has Çelik Kablo Genel Müdürü Aydın Murat Yakıcı da, "Yapılan bazı araştırmalara göre, Türk insanının okuma alışkanlığı yok denecek kadar az. Bir Japon'un, yılda 20 kitap okurken, bir Türk insanının 20 yılda ancak bir kitap okuduğu belirtiliyor. Bu tabii ilelebet böyle gidecek değil. İşimiz gereği çok fazla yurt dışına gidiyoruz. Bu seyahatlerimizin birisinde, kırmızı ışıkta duran birinin, o kısa süreyi bile değerlendirdiğini ve hemen kitabını açıp okuduğunu gördüm. Bu bir kültür meselesi" diye konuştu.

Kampanyayı, fabrika yönetimi ile ortaklaşa düzenleyen Türk Metal Sendikası Kayseri Şubesi Başkanı Ali Gökkaya ise başlatılan kampanyanın çok yararlı olacağına inandıklarını ifade ederek, bu tür kampanyaların bundan sonra da devam edeceğini bildirdi. Gökkaya, sendika olarak asli görevlerinin yanı sıra, üye işçiler için kitap kampanyası gibi sosyal projeler de hazırlayacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından işçilere Mümin Sekman'ın, "Herşey Seninle Başlar" ve "Herşey Beyinle Başlar" isimli kitapları dağıtıldı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Ali Gökkaya Has Çelik Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title