Haberler

Okul Sütü 2 Yıl Daha

Kütahya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Murat Tekeli, okul sütü uygulamasının, 2 yıl daha devam edeceğini söyledi.

Kütahya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Murat Tekeli, okul sütü uygulamasının, 2 yıl daha devam edeceğini söyledi.

Okul Sütü Programının Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütüleceğini belirten İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Murat Tekeli, Bakanlar Kurulu kararına göre, okul sütü programından, özel okullar, bağımsız anaokulları, uygulama sınıfları, ana sınıfları ve ilkokul öğrencilerinin yararlanacağını belirtti.

Tekeli, Eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde uygulanacak projeyle, öğrencilere haftanın üç günü süt dağıtılacağını ifade derek, "Çocuklara süt içme alışkanlığının kazandırılması, onların yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerinin sağlanması amacıyla yürütülen bu program çerçevesinde, Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenecek okullarda her öğrenciye haftada 3 gün, 200 ml sade, yağlı, UHT içme sütü dağıtılacak. Aile hekimleri, öğretmenler veya veliler tarafından süte karşı duyarlılığı tespit edilen öğrenciler ise okul yönetimleri tarafından program dışında tutulacak.Programın koordinasyonu ile okul sütünün tedariki ve illere dağıtımından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Okul Sütü Komisyonu tarafından kabul edilen sütün muhafaza edilmesi veya ettirilmesi ve uygun şartlarda tüketiminin sağlanmasından Milli Eğitim Bakanlığı, program uygulama döneminde öğrencilerin süt tüketim alışkanlıklarındaki değişikliklere ve uzun dönemde gelişmelerine ilişkin çalışmaların yapılması, incelenmesi ve sonuçların Milli Eğitim Bakanlığı ile paylaşılmasından Sağlık Bakanlığı sorumlu olacak" ifadelerini kullandı. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sağlık Bakanlığı Murat Tekeli Kütahya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title