Haberler

Öğrenci Servisleri Kooperatifi Başkanı Çalbaş'tan Şoförler Odası Başkanı Baş'a Ziyaret

S.S. 163 Nolu Çorlu Öğrenci Servisleri Kooperatifi Başkanı Erdal Çalbaş, yaklaşan kooperatif seçimleri öncesi Çorlu Şoförler Odası Başkanı Abdullah Baş’ı ziyaret ederek yeni dönemde de aday olduğunu açıkladı.

S.S. 163 Nolu Çorlu Öğrenci Servisleri Kooperatifi Başkanı Erdal Çalbaş, yaklaşan kooperatif seçimleri öncesi Çorlu Şoförler Odası Başkanı Abdullah Baş'ı ziyaret ederek yeni dönemde de aday olduğunu açıkladı.

Kooperatif seçiminin 7 Mayıs 2016 tarihinde yapılacağını kaydeden S.S. 163 Nolu Çorlu Öğrenci Servisleri Kooperatifi Başkanı Erdal Çalbaş bazı kişilerin afaki vaatlerde bulunduğunu öne sürerek, "Böyle şeyler havadan yıldızları toplayıp size birer tane yıldız vereceğim demeye benzer. Ben yapamayacağım, yerine getiremeyeceğim sözün vaadini vermem. Ben yapacaklarımın sözünü veririm. Geçen sene seçimlerde üyelerimizin karşısına çıktım ve üyelerimize bu dönemde işim plakalar ve UKOME dedim. Bu sene de diyorum ki artık bu köprüleri devam ettirip, yer almak, hisse değerimizi arttırmak bir de kendimize 5 - 6 dönüm bir yer alarak otopark şeklinde arabalarımızı yıkayıp, çayımızı içeceğimiz bir yer yapmak. Bizim amacımız bu. Bunun dışında verilecek diğer sözler hikayedir" dedi.

"Haçlı ordusu gibi üzerime geldiler. Herkes üzerime geldi" diyen Çalbaş, "Ben buraya arkadaşlarımın da bana verdiği destekle, kimseden şans isteyerek değil, kendi şansımı kendim yaratarak geldim. Geçen dönem, diğer başkanımızın arkasında yönetim kurulu üyesiyken de başkan yardımcısıyken de herkesin her işini yapmaya başladım. Çorlu'daki plakalarını satıp Marmaraereğlisi'nden plaka alarak çalışmaya başladıklarında ben ilk önce mücadele eden adamlardan bir tanesiyim. Az çok durdurduk. Daha sonra Çorlu Belediyesi'nden yeniden serbest bırakacağız dediklerinde, Erdoğan Demirci'ye gittim, çatır çatır pazarlık yaptık, yeri geldi bağırıştık bize çok baskı olduğunu söyledi.İstanbul 'dan buradaki firmalardan baskı var, dediler. İkna ettik 33 taneyi para karşılığı verdirdik. Burada biz o zaman müdahale etmeseydik, 133 tane verilseydi, 233 tane verilseydi ne olurdu. Bizim şimdiki plakalarımız değer kazanır mıydı, kazanmazdı. UKOME'ye her gün gittim, orayı tanımak için, neler çıktığını görmek için gittim ve başarılı da oldum. Bugün ihale yapıldı 11 ilçenin içinde en yüksek rakam bizde. Şimdi diyorlar ki siz olmasanız da olurdu diyorlar. En ufak bir emeğimiz varsa önce sağ ol deyin, sonra yine eleştirin" diye konuştu.

"KENDİ YERİMİZİ KENDİ PARAMIZLA ALACAĞIZ"

"Ben bunları yaptığım için, tekrar sizlerin karşınıza çıkıyorum" diyen Çalbaş, "O dönem için işim gücüm, UKOME ve plakalar dedim. Bunu başardım. Bu dönemde de bunun verdiği, onurla, gururla, güçle tekrar yer almak için aday oldum. Ekibimde değişiklik yok. Birkaç genç arkadaşımız eklendi. Yer konusunda araştırmalarımız oldu. Milli emlaktan araştırdık, şahıslardan araştırdık. Kooperatif hissemizi arttırmak için bir yazıhane almayı düşünüyoruz. Paramız var, onunla alacağız. Ama kendi paramızla alacağız, sizlerin parasıyla alacağız. Üzerine basa basa söylüyorum. Başkasının parasıyla değil. Onun bunun peşkeş çekmesiyle ben buraya arsa da aldırtmayacağım, yer de yaptırmayacağım. Ben kooperatifimde gerçekten arkadaşım alnını akıyla bu benim paramla alındı diyecek. Başkası onu alacakmış, bu bunu alacakmış öyle bir şey yok bizde. Burada herkesin kendi parasıyla olacak" şeklinde konuştu.

"BURADA DUYGUSALLIĞA YER YOK"

Erdal Çalbaş açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Burada duygusallığa yer yok. Bu kez beni deneyin çıkıyor, beni seviyorsan deneyin diyen çıkıyor. Ben yarın bırakacağım ama ben her zaman şunu söylüyorum, burada iş yapan arkadaşlara görev verilmeli. Çünkü bu geminin içinde hepimiz varız. Bu gemi su almaya başlarsa hepimiz batarız. Şu anda her şey yerli yerine oturmaya başladı. Plakalarımız düzenli, işimiz düzenli. Geçen yıl okul önüne gitmeden hepimiz arabalarımızı doldurduk. Var mı yeni gelen arkadaşlar haricinde şikayeti olan. Diğer ilçelerden gelenler bile herkes şu anda bizi takdir ediyorlar. Artık biz takdiri üyelere bırakacağız. 7 Mayıs sabahı Allah kısmet ederse alnımızın akıyla çıkacağız. Verirlerse bugünkünden daha çok çalışacağız, vermezlerse de hakkınızı helal edin diyeceğiz, çekeceğiz gideceğiz."

"BENİM İÇİN ÖNCELİK 1000 PLAKALI ESNAFIM"

Seçimde 193 kişinin oy kullanma hakkına sahip olduğunu belirten Erdal Çalbaş, "193 kişi oy kullanacak. Üye olarak da 200'ün üzerine üyemiz var.Ben hep esnafımızın mücadelesini verdim, yeri geldi mahkemelik oldum, yeri geldi dayak yedim yeri geldi dayak attım esnafımın çalışması için ulaştım. Bazıları Marmaraereğlisi, Tekirdağ hatta düz plaka çalıştırıp buraya yönetici olmaya çalışıyorlar. Önce sen esnafın hakkını koruyacaksın sonra buraya yönetici olmak isteyeceksin. Şimdi yapılanlar unutuluyor, benim için öncelik 1000 plakalı esnafım" dedi.

"HER İKİ ADAYA DA BAŞARILAR DİLİYORUM"

Çorlu Şoförler Odası Başkanı Abdullah Baş da Erdal Çalbaş'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Çorlu Öğrenci Servisleri Kooperatifi'nin Mayıs ayında genel kurulu var ve genel kurulda 2 aday var. 2 adayın listesinde de benim yönetim kurulumda olan kişiler var. Erdal kardeşimiz zaten bizim yanımızda yönetim kurulumuzda. Öğrenci servisleri odanın içinde daha fazla. Trakya'nın en büyük öğrenci servisleri Çorlu'da. Bu topluluğu bozmamak, daha yukarılara taşımak lazım. Ben Şoförler Odası olarak öğrenci servisleri ile ilgili olarak bayağı bir şeyler yaptığımı düşünüyorum herhalde arkadaşlar da takdir ederler. Bundan sonra da daha iyi yola gideceğini düşünüyorum. Her iki adaya da başarılar diliyorum" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdullah Baş Tekirdağ Çorlu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title