Haberler

ODTÜ Koleji First Lego Ligi'nde

Niğde ODTÜ Koleji, çocuklara bilim ve teknolojiyi sevdirmek, bu alandaki yaratıcılıklarını geliştirmek için düzenlenen uluslararası First Lego Ligi (FLL) yarışlarına hazırlanıyor.

Niğde ODTÜ Koleji, çocuklara bilim ve teknolojiyi sevdirmek, bu alandaki yaratıcılıklarını geliştirmek için düzenlenen uluslararası First Lego Ligi (FLL) yarışlarına hazırlanıyor. Robot Kulübü öğrencileri, doğal afetlerle ilgili yaptıkları çalışmalarla yarışmaya katılacak.

Okul Müdürü Aydın Akbaş, Türkiye genelinde yapılan First Lego Ligi yarışlarına 3 yıldır katıldıklarını söyledi.

Yarışmalara, bilime, fene ve teknolojiye ilgi duyan öğrenciler tarafından yapılan Robotlarla katıldıklarını ifade eden Akbaş: "12 öğrencimizi robot kulübü çalışmalarına alıyoruz. Haftada iki gün, okulda eğitim öğretim faaliyetleri sona erdiği zamanlarda ilgili öğretmen arkadaşlarımızla birlikte robot kulübü çalışmalarına devam ediyorlar. Türkiye genelinde yapılan Fırst Lego ligi adı altında yapılan robot yarışmalarına da öğrencilerimiz burada hazırlanıp oradaki yarışmaya da katılıyorlar. Robot yapılırken belli bir tema var bu temaları tasarlıyorlar, o robota yapılacağı işleri bilgisayar ortamında yüklüyorlar ve o görevi yerine getirmesini sağlıyorlar" dedi.

Fen ve Teknoloji Öğretmeni Mehmet Yalçın Güngör, "Biz burada bilim kahramanları buluşuyor yarışmasına 3 yıldır hazırlanıyoruz. Çalışmamız da her yıl verilen tema üzerinden robotlar geliştiriyoruz. Aynı zamanda da temaya uygun bir proje geliştiriyoruz. Bunu yanında hafta sonları ilkokul bölümü öğrencileriyle de ortaokul öğrencilerine yaptığımız çalışmanın temeli olan robotik çalışmasını geliştiriyoruz. Bugüne kadar her yıl yaklaşık 3,4 tane robot yapıyoruz. Verilen görevleri en uygu yapan robotu belirleyip o robot ile yarışmaya katılıyoruz. Yaptıkları robotlar öğrencilerin tamamen kendi tasarımı oluyor. Yaptıkları robotları bilgisayardan programlayıp, programla verilen görevleri yerine getiriyor" diye konuştu.

Robot Kulübü Öğrencilerinden Esra Çetin: "Bizim bu yıl ki konumuz doğal afetlerdi. Bu yüzden doğal afetlerde insanların sağlığı için radyo türü küçük şeyleri güvenli bölge taşıdık. Ambulans, radyo ve kamyonları. Bununla ilgili bir robot hazırladık. Aynı zamanda bunun gerçek hayatta da çok lazım olduğunu düşünüyorum. Robotumuzu tamamladık şimdi ufak bir takım eksiklerimiz var onları da yapıyoruz, yaptığımız robot bu" dedi.

Yaptığı bir robotu anlatan 6. Sınıf öğrencisi Murat Can ise "çok önemli mühendislik çalışmalar yaptık. Bu robotumuzda bir tane motor bulunuyor ve altı tane pil ile çalışıyor ve bu sayede hareket enerjisi sağlıyor. Sağladığımız hareket enerjisini ise çarklardan sistem yaparak tekerleklere aktarıyoruz ve bu sayede hareket enerjisi sağlıyoruz. Bu hareket enerjisinde ise güç sistemini belirlemek için arabaların özelliklerinde olduğu gibi vites sistemi yaptık. Vites yükselttiğimiz zaman lastikler daha hızlı dönmeye başlıyor ve vites düşürdüğümüz de ise lastik daha ağır bir şekilde dönüyor. Bunu yapmak için Legolardan kaporta ve rüzgarlık yaptık. Yaptığımız aracın daha hızlı gitmesi için ön tekerleği arka tekerleklerden küçük yaptık ve buda araca daha bir hız kazandırdık ve daha iyi bir görünüm sağladı" diye konuştu. - NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aydın Akbaş Türkiye Niğde Lego Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title