Haberler

Musiki Derneği ve Bayram Büyük Oruç Seydişehir'de Sahne Aldı

Seydişehirliler Ramazan akşamlarında Seydişehir Belediyesi tarafından düzenlenen tasavvufi, ilahi ve ezgiler eşliğinde etkinliklerle bir araya geliyor.

Seydişehirliler Ramazan akşamlarında Seydişehir Belediyesi tarafından düzenlenen tasavvufi, ilahi ve ezgiler eşliğinde etkinliklerle bir araya geliyor.

Bu hafta Seydişehir'de Musiki Derneği'nin tasavvufi eserleri ve ilahi sanatçısı Bayram Büyükoruç'un ilahi ve ezgileri Seydişehirlilere unutulmaz akşamlar yaşattı. Seydişehir'in Türk Sanat Müziği ve tasavvuf konserlerindeki başarılı ismi Musiki Derneği Korosu, Ramazan etkinlikleri kapsamında ilahi ve ezgilerini Seydişehirliler için seslendirdi. Seydişehir Belediye binası önünde sahne alan Musiki Cemiyeti Konuklara unutulmaz bir akşam yaşattı.

Seydişehir Belediyesi'nin Ramazan ayı boyunca her gün birden fazla yerde aynı anda düzenlediği programlar ile dolu dolu Ramazanı yaşatırken, Ramazan ayı için merkezde düzenlenen son etkinliğinde binlerce vatandaş ilahi ses sanatçısı Bayram Büyükoruç'un ezgi ve ilahilerine eşlik etti. Her gününde baharı ve yazı aynı günde sürprizlerle yaşayan Seydişehir'de, geç vakitlere kadar devam eden Bayram Büyükoruç, eserlerini meydanda yağmura rağmen saatlerce dinleyicileri ile eserlerini paylaştı.

Ramazan ayının Seydişehir'de manevi atmosferinin çok güzel olduğunu dile getiren Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, "Ramazan boyunca uzak yakın demeden Seydişehir'in her yerine etkinlikler götürerek merkezde yaşatılan manevi atmosferin Seydişehir'deki herkesin yaşayabilmesini istedik. Mübarek Ramazan ayının sonuna geldik ve Kadir gecesine ulaşmanın sevincini yaşıyoruz" dedi.

Başkanı Tutal misafir sanatçılara üzerinde Seydişehir'in önemli değerlerinin resmedildiği kabartmalı tablo hediye etti. Etkinliklerde usta tiyatro sanatçılarının sunumları ile Hacıvat ile Karagöz, aşuk ile maşuk ve çeşitli oyunların yanı sıra, Nasreddin Hoca, pamuk prenses gibi karakterlerde çocukları yalnız bırakmadı. Programlarda ara ara çocuklara Osmanlı macunu, şerbeti, dondurma ve hediyeler verildi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bayram Büyükoruç Mehmet Tutal Seydişehir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title