Haberler

Müsiad İzmir'den Renkli Kadınlar Günü Etkinliği

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi Aile ve Sosyal İlişkiler Komisyonu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle İzmir Ülkü Yarış Pisti’nde otomobil sporları ve geleneksel okçuluk sanatlarıyla ilgilenen kadınlarla İzmir Park’ta bir araya geldi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi Aile ve Sosyal İlişkiler Komisyonu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle İzmir Ülkü Yarış Pisti'nde otomobil sporları ve geleneksel okçuluk sanatlarıyla ilgilenen kadınlarla İzmir Park'ta bir araya geldi.

MÜSİAD İzmir Şubesi Aile ve Sosyal İlişkiler Komisyonu ve İzmir Park, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle "Geçmişten bugüne, kadın isterse her işi başarır" sloganıyla etkinlik düzenledi. Etkinliğe, İzmir Ülkü Yarış Pisti'nde otomobil sporları ve geleneksel okçuluk sanatlarıyla ilgilenen kadınlar katıldı. Kadınların hız tutkusunun yaşandığı ve bir hayli renkli görüntülerle sahne olan etkinliğe AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, Bornova Kaymakamı Kadri Candan, MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü ve yönetim kurulu ile çok sayıda davetli katıldı. Birbirleriyle yarışan kadınlar hünerlerini önce pistte sergiledi, daha sonra ellerine yay ve ok alarak hedefi 12'den vurmaya çalıştı. Okçuluk müsabakalarında kadınları yalnız bırakmayan AK Parti İzmir milletvekili Nesrin Ulema ise ilk atışı yaptı.

"İSTERLERSE HER ŞEYİ BAŞARACAK POTANSİYELLERİ VAR"

Kadınların sadece özel günlerde değil her zaman önemli olduğunun bilincinde olunması ve toplumun baş tacı olduğunu ifade eden MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, "Kadın olmak hayatın zorluklarına direnmektir. Kadın hayatın kendisidir, kadınların mutlu olduğu bir ülkede umutlar yeşerir. İnsanın ahlakının temeli anadan geçer, kültürel değerlerimizin aktarıcısı olanlarda bizleri yetiştiren analarımızdır. Bugün kadınlarımızı sadece şiddet haberleri ile görmek toplumsal belleğimiz zedeleyen bir görüntüdür. Temel haklar ve yükümlülükler açısından erkek ile kadın arasında herhangi bir farklığın ve ayrımcılığın olmadığı, şiddet ile kadının aynı karede var olmadığı nice 8 Martları kutluyorum. Bu etkinliğimiz ile kadınların isterlerse her şeyi başaracak potansiyellerinin olduğunu göstermek istedik" diye konuştu.

"KADIN VEKİL ORANI HALA YETERSİZ"

Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan AK Parti Milletvekili Nesrin Ulema da, "Kadın isterse, yapamayacağı hiçbir iş yok. Cesaretli kadınlarımız, önce pistte yarışacaklar daha sonra da ata sporumuz olan okçulukla ilgili bir yarışma gerçekleşecek. Türk kadını, bu ülkenin temel yapısı. Kadının hem sosyal hem ekonomik hem siyasal alanda var olması demek, 2023 ve 2071 hedeflerine çok daha rahat ulaşılması demektir. Kadınların sosyal hayatta var olmasıyla ilgili onların sonuna kadar yanındayız. Son dönemde kadınlar evlerinde anne olup iş ve siyaset hayatında da başarıyı yakalıyorlar. Parlamentoda kadın vekil oranı yüzde 15 oranında. Hala yetersiz, eksik ama bu artış devam ediyor. Cesaretlerinden dolayı yarışmalara katılan tüm kadın arkadaşlarıma başarılar diliyorum" dedi.

Etkinliğin yabancı konukları da vardı. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nde öğrenim gören Suriye, Etiyopya, Özbekistan, Filistin ve Kazakistanlı öğrenciler de etkinliklere katıldı. Türkiye'nin geleneksel sporu okçuluk ve günümüz otomobil sporunun sentezlendiği etkinlikte 11 kadın pilotun yanı sıra Bursa, Eskişehir, Ankara ve İzmir'den 26 kadın okçu katıldı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title