Haberler

Muş İl Genel Meclisi 'Çöplük' İçin Komisyon Görevlendirdi

Muş İl Genel Meclisi, Korkut ilçe halkının ‘Katı Atık Tesisi’ kurulmasına tepki gösterdiğini açıklayarak, Sağlık ve Çeşitli İşler İhtisas komisyonlarının çalışma yapması için görevlendirdi.

Muş İl Genel Meclisi, Korkut ilçe halkının 'Katı Atık Tesisi' kurulmasına tepki gösterdiğini açıklayarak, Sağlık ve Çeşitli İşler İhtisas komisyonlarının çalışma yapması için görevlendirdi.

Muş İl Genel Meclisi, 2015 yılı yatırım programı ekim ayı son toplantısını yaptı. Meclis Başkanı Ömer Çetinkaya başkanlığında oturumu açılan toplantıda Korkut ilçesinde Katı Atık Tesisi'nin kurulması gündeme alındı. Gündem maddesi ile ilgili açıklama yapan DBP Grup Başkan Yardımcısı ve Korkut İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Şakir Tuğrul, ilçe halkı olarak Muş'un çöplüğünü istemediklerini belirterek, bu karara tepki gösterdi. Muş Belediyesi'nin Korkut ilçesinde çöp alanı kurmak istemesini diretmesine hiçbir anlam veremediklerini ifade eden Tuğrul, "Çöp toplama tesisi Korkut ilçemizin Kümbet mevkisinde kurulmaya çalışılıyor. Yaklaşık olarak 1,5 yıldır bunun çalışmasını yürütüyorlar. Biz Korkut halkı olarak buna karşıyız. Gerekçemiz de sağlık açısından ciddi tehditler söz konusu" dedi.

İlçe halkının katı atık tesisine şiddetle karşı olduğunu kaydeden Tuğrul, "Bir de bölge halkı buna şiddetle karşı olduğunu, muhtarların tümü bu konuyla ilgili birlikte hareket edeceğini bize deklare ederek gerekirse idari mahkemeye de başvuracaklarını beyan ettiler. Bizde Korkut İl Genel Meclisi Üyesi olarak halkın talebini mecliste dile getirdik" ifadelerini kullandı.

Defalarca ilçe halkının bu rahatsızlığını dile getirdiklerini kaydeden Tuğrul, "Daha önce bu konuyu dile getirdiğimizde geçen hafta yine Belediye Başkanı Sayın Feyat Asya başkanlığında bu konuyla ilgili bir toplantı yaparak bu konuyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Buna baktığımızda halkı esas almadan kendi girişimlerini, çalışmalarını sürdürmektedirler. Bizde buna halkın talebi üzerine gerekirse idari mahkemeye de başvuracağız. Nitekim bugün de ben meclise bir önerge verdim. Çevre Sağlık Komisyonu ve Çeşitli İşler Komisyonu tarafından da bunun çalışmalarını yapıp önümüzdeki ay tekrar meclise getirecekler" ifadelerini kullandı.

Korkut ilçesinde katı atık tesisi kurulmasının İl Genel Meclisi'nin yetkileri dışında olduğunu belirten Meclis Başkanı Ömer Çetinkaya ise, "Bu tamamen bizim görev yetkimiz dışındadır. Ancak söz konu çöplüğün kurulması düşünülen köy ise bizim sınırlarımızdadır. Bu konu ile ilgili biz sorunu dile getirilmesini istiyoruz. İlçe halkı kesinlikle bu duruma karşıdır. Bununla ilgili komisyon görevlendirdik ve komisyonun hazırlayacağı rapor bizim için önemlidir. Bu rapor yetkili kurumlara iletilecektir" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ömer Çetinkaya Muş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title