Haberler

Minyatür sanatçısı Nusret Çolpan'ın anısına Fatih'te sergiler açıldı

Güncelleme:

Minyatürün kadim ilkelerine sadık kalarak kendi üslubunu oluşturan çağdaş bir nakkaş Nusret Çolpan, Fatih Belediyesi'nin iki farklı mekanda açtığı sergilerle anılıyor.

Minyatürün kadim ilkelerine sadık kalarak kendi üslubunu oluşturan çağdaş bir nakkaş Nusret Çolpan, Fatih Belediyesi'nin iki farklı mekanda açtığı sergilerle anılıyor. 2008 yılında hayatını kaybeden Nusret Çolpan'ın anısına açılan, "Yerle Gök Arasında Bir Nakkaş: Nusret Çolpan" sergisi sanatsevelerle buluştu.

Serginin birinci durağı Fatih Belediye Başkanlığı binasında bulunan sanat galerisinde izleyicilerle buluştu. Bu sergide Nusret Çolpan'ın eserlerinden yola çıkarak genç sanatçıların hazırladığı video uygulamaları ve enstalasyonlara yer veriliyor. Kadırga Sanat Galerisinde ise Nusret Çolpan'a ait 40 eser sergileniyor. Proje yönetmenliğini Osman Özsoy'un üstlendiği "Yerle Gök Arasında Bir Nakkaş: Nusret Çolpan" sergisinin küratör ekibinde ise Numan Noyan Küçük, Yıldırım İnce ve Taha Oğuz Sartekin yer alıyor. Serginin danışmanlığını ise Nusret Çolpan'ın öğrencisi olan minyatür sanatçısı Gülçin Anmaç yapıyor.

Fatih'in kültür sanatla anılması için çalışıyoruz

Merhum Nusret Çolpan'ın ailesinin de katılımıyla gerçekleştirilen sergi açılışında konuşan Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, Fatih'in kütüphaneler, sanatçılar, yayınevleri ve sanat galerileriyle anılmasını arzu ettiklerini ve bu yönde çalışmalarını yürüttüklerini söyledi.

Başkan Ergün Turan, kültürel bir muhit oluşturmanın önemine de değinerek, "Bizim medeniyetimiz inşa ve ihya medeniyetidir. Tek başına inşa etmek yetmiyor. Bazen inşa etmeyi, ihya etmek gibi anlıyoruz. İhya etmek, yani yeniden hayat vermek insanla olan bir şey. İnsanın kalitesiyle içinde bulunduğu mekan da ihya olmuş oluyor" dedi.

Sergi salonunun adı Nusret Çolpan oldu

Fatih'ten yaşadığı mekana iz bırakan çok sayıda önemli şahsiyetin geçtiğini vurgulayan Turan, şunları kaydetti: "Serginin yer aldığı salonunun adını, hem Fatihli olması hem de yeri doldurulamayacak bir şahsiyet olması hasebiyle Nusret Çolpan sergi salonu olarak değiştirdik. Sergi 2 ayrı mekanda 2 ay boyunca devam edecek. Genç sanatçıların hazırladığı çağdaş yorumlar ve dijital uygulamaların yanı sıra Kadırga Sanat Galerileri'nde ise Nusret Çolpan'ın eserleri sergileniyor."

Gençler yakından tanıyacak

Sergi danışmanı minyatürist Gülçin Anmaç ise koleksiyoner sergisi yapmanın zorluğuna işaret ederek, "Genç bir bakışla dijital sanat ve hareket eden animasyonla sergi fikri geleneksel sanatlarımızda ilk olacak. Bu çok önemli. Gençlere Nusret Hocamızı daha yakın hissettirecek bir sergi. Onu hiç bilmeyenlerin bile kendilerine yakın hissedecekleri bir sergi oldu. Bunun için biz çok heyecanlıyız" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatih Belediyesi Nusret Çolpan Fatih Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title