Haberler

Milletvekili Aydın Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Aydın."Gelişen ve büyüyen Türkiye'de Gümüşhane^de son yıllarda Türkiye'den alacaklarını alıyor".

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, Köse'de köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Köse 60. Yıl Yatılı Bölge Okulu konferans salonunda düzenlenen toplantıya, Kaymakam Arif Karaman, Belediye Başkanı Şerif Aygün, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, kurum müdürleri, köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplantıda konuşan Aydın, her yıl düzenli olarak muhtarlarla bir araya gelerek istişarede bulunduklarını belirtti.

Gümüşhane tarihinde harcanmayan paranın son 10 yılda harcandığını ifade eden Aydın, "Son yıllarda Köse'mizde birçok gelişmeler oldu. Köse ilçemiz eğitimde geçtiğimiz yıl Gümüşhane birincisi oldu. Barajlar ve göletler hızla yapılarak bazıları tamamlandı. Okullarımızda önemli oranda ihtiyaçlar giderildi. Belediyemiz çok yoğun çalışıyor" dedi.

Devletin şuanda bölgesel olarak verdiği tüm proje desteklerinden Gümüşhane'nin yararlandığını kaydeden Aydın, "Gümüşhane'yi öyle bir konuma getirdik ki coğrafyasının farklılığından dolayı tüm teşviklerden yararlandırıyoruz" diye konuştu.

Aydın, Gümüşhane'nin Türkiye'den alacaklarını aldığını da belirterek, şunları söyledi:

"Gelişen ve büyüyen Türkiye'de Gümüşhane^de son yıllarda Türkiye'den alacaklarını alıyor. Gümüşhane'de 3 milyar liralık yatırım yapıldı. Bu rakam dünyada 193 ülkenin 100'ünün yıllık bütçesinden fazladır. Gümüşhane'ye devletin yaptığı projelerin bedeli 3 milyar lira. Devlet Su İşleri'nden, üniversiteden, eğitimden, karayollarından, turizmden her kalemden o para harcanıyor. Tabii eksiklikler de vardır. Kalkınmada öncelikli olan 49 ilden bir tanesiyiz. Tüm teşviklerin uygulandığı bir iliz."

Aydın, Taksim Gezi Parkı olaylarına da değinerek, şunları kaydetti:

"Son günlerde Türkiye'den bir kısım olaylar süre gidiyor. Bu olaylar süre giderken millet devletten ne talep ediyor? 'Öğrenciler yürüyor' deniliyor ama öğrencilerin 12 Eylül YÖK yasasıyla beraber başlayan harçlarını kaldıran hükümet Recep Tayyip Erdoğan hükümetidir. Sıfır harç. Yurtlarını yüzde 40'lara çıkartan, kredileri 40 liradan 280 liraya çıkartan, 16 kişi kuyruğa girerek banyo yaptıkları yurt binalarından banyosu, duşu, televizyonu odasında olan 3 kişilik 5 yıldızlı otel durumdaki yurtlara, ücretsiz internetine, spor alanlarına, yurtta kalan çocuğa 180 lira yemek parası veren bir sitemi kuran hükümet bu hükümet. Yaylalara kadar internet götüren hükümet, bu hükümet. Birçok büyük projelere imza atan hükümet yine bu hükümet. Tüm problemlerin çözüldüğü bir yerde eylem yapanların ne istediği belli değil.

Türkiye'nin huzurunu bozmak isteyenlerin nedenlerini çok iyi biliyoruz. Türkiye'ye, siz kim oluyorsunuz da Türk müteahhitlerin konsorsiyumu ile 100 milyar liraya mal olacak dünyanın en büyük havaalanını yapmaya kalkıyorsunuz. Müteahhitlerin 5'i de Türk. Bunu hazmedemeyenler var. 'Çok ileriye gittiniz' demeye çalışıyorlar. Ama söz milletindir diyen, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyen hükümetimiz, hiçbir şeyden geri durmayacaktır. Havaalanını da yapacak, kanal projesini de yapacak, Gazze'ye de gidecek." - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

Kemalettin Aydın Gümüşhane Karaman Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title