Haberler

Milas Teröre Karşı Omuz Omuza Verdi

İstanbul Beşiktaş’ta gerçekleşen elim olay sonrasında şehit düşen 44 vatandaş için, Milas’ta “Teröre karşı lanet” yürüyüşü gerçekleştirildi.

İstanbul Beşiktaş'ta gerçekleşen elim olay sonrasında şehit düşen 44 vatandaş için, Milas'ta "Teröre karşı lanet" yürüyüşü gerçekleştirildi.

Muğla'nın Milas ilçesinde, binlerce vatandaş sokaklara dökülerek yaşanan terör olaylarını kınamak için yürüdü.

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde meydana gelen bombalı saldırılar sonucunda 44 şehit için, bugün öğlen saat 12.00'de Milas Kaymakamlığınca "Teröre lanet" yürüyüşü düzenlendi.

Milas Atapark meydanında buluşan binlerce vatandaş, terör aleyhine sloganlar attı.

Yürüyüşe; Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Adliyesi'nde görev yapan hakim, savcılar, daire amirleri, AK Parti, CHP ve MHP temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gaziler, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Büyük Türk bayrakları ve Atatürk posterlerinin dikkat çektiği alanda terör örgütlerine öfke, birlik ve beraberliğin yansıması vardı.

Milas Kaymakamı Fuat Gürel, burada yaptığı konuşmada, Anadolu topraklarının geçmişten yana bu tür olayları yaşamasına rağmen güçlenerek çıktığını dile getirerek, "Hiçbir insani değeri olmayan, ahlaki değeri olmayan bir güruh, kardeşlik bağlarımızı yıpratmak, belki bizleri birbirine düşürmek adına hain saldırıyı düzenlediler. Ama şunu bilmeliler ki bizler şehit oldukça, gazi oldukça birbirimize kenetleniyoruz. Anadolu toprakları, insanları aslında bu tür vakaları geçmişte yaşamıştır. Ancak bu tür vakalardan hep güçlenerek çıkmışızdır. Bizler vatan millet için canını feda etmekten hiç çekinmedik, hiç de çekinmeyeceğiz" ifadelerini kullandı. Gürel, saldırılarda şehit olan polis ve siviller için baş sağlığı dileklerini iletti.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da, Türk ulusunun birlikte yaşama kabiliyeti yüksek bir topluluk olduğundan söz ederek açıklamasında, "Terör kalleştir. Terör bir insanlık suçudur. Bizi bu tür kalleşçe, haince ve zalimce yöntemlerle sindiremezler. Türk ulusu, kökleri tarihin derinliklerine kadar uzanmış, devlet kurma, birlikte yaşama kabiliyeti yüksek, erdemi yüksek bir ulustur. Ben, bu ülke için bu topraklar için, bu insanlar için canını feda etmiş şehitlerimizi, minnetle, şükranla anıyorum. 44 vatan evladını kaybettik. Bütün milletimizin ve emniyet teşkilatımızın başı sağ olsun" diye konuştu.

Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, terörü üreten ve medet umanların toplum vicdanında ebediyen mahkum olacaklarını kaydetti. Bal terör sözcülerini de nefretle kınadığını bildirerek, "Türkiye'mizin birlik ve beraberliğine, demokratikleşme çabalarına yönelik olarak, gerçekleştirilen terörist saldırıları, teröristleri koruyan ve kollayanları, onlara yataklık yapanları, lojistik destek sağlayanları, sempati duyarak moral destek verenleri, onların sözcülüğüne soyunan içimizdeki ve dışımızdaki hainleri kinle nefretle lanetliyoruz. Terörü üreten, onu kullanan, destek veren ve terörden medet uman tüm kişi ve kurumların, toplum vicdanında ebediyen mahkum olacaklardır." dedi.

Konuşmaların ardından Sebahattin Akyüz Fen Lisesi Müdürü Aynur Buran, Arif Nihat Asya'nın "Bayrak", Dr. Mete Ersoy İlkokulu Müdür Yardımcısı Durali Türedi, Necip Fazıl Kısakürek'in "Sakarya Türküsü" şiirlerini okudu.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Milas Müftüsü Ali Saim Doğru eşliğinde şehitlerin ruhu için dua edildi.

Buradaki törenin ardından çoğunluğu lise ve ortaokul öğrencilerinden oluşan grup, Ulusal Egemenlik ve Cumhuriyet caddeleri üzerinden sloganlarla yürüyüş yaptı.

Gürel ve beraberindekiler Milas Emniyet Müdürlüğüne giderek Emniyet Müdürü Mustafa Cüneyt Yörükoğlu'na başsağlığı dileklerini iletti.

Milas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, teröre tepkilerini göstermek için tüm esnafları ev ve işyerlerine bayrak asmaya çağırdı.

Güllük Gençliksporlu futbolcular, hafta sonu Menteşe Yerküpespor'la gerçekleştirilen karşılaşma öncesi "Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez" pankartıyla sahaya çıktı.

Eğitim-Sen Milas Temsilciliği de saldırıyı kınayan bir açıklama yayımladı. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Beşiktaş İstanbul Muğla Milas Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Ayhan Bora Kaplan'ı sordular

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Ayhan Bora Kaplan'ı sordular

Eski günlerine döndüğü söylenen Arda Kural'ın son hali

Eski günlerine döndüğü söylenen Arda Kural'ın son hali

Neler dedi neler! Aziz Yıldırım'dan ortalığı ayağa kaldıran sözler

Neler dedi neler! Aziz Yıldırım'dan ortalığı ayağa kaldıran sözler

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

title