Haberler

Milas'ta Rengarenk Festival

Milas'ta bu yıl 3.sü düzenlenen Uluslararası Milas Festivali, çeşitli ülkelerden dans topluluklarının da katıldığı kortej yürüyüşüyle başladı.

Milas'ta bu yıl 3.'sü düzenlenen Uluslararası Milas Festivali, çeşitli ülkelerden dans topluluklarının da katıldığı kortej yürüyüşüyle başladı. Gümüşlük Caddesi'nden başlayan ve Atapark'ta sona eren kortej yürüyüşüne CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Muğla Milletvekilleri Tolga Çandar belediye başkanları, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, Milas'ın geçmişte de sanatın merkezi konumunda olduğunu belirterek, festivalin kentin tanıtımına önemli katkı sağladığını söyledi. Tokat, "Amacımız vatandaşlarımızın istediği organizasyonları hayata geçirmek. Milas Belediyesi, organizasyon yeteneği yüksek bir belediye. Milasımız Anadolu'nun batısında çok güzezide bir coğrafyada. İlçemizin potansiyeli ve avantajları çok fazla. Milas'ın Türkiye'ye ve dünyaya tanıtılması için mücadele ediyoruz. Kaybettiğimiz zamanı telafi etmenin çabası içindeyiz. Milas'ı hak ettiği yere birlikte çalışarak getireceğiz. Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz Uluslararası Milas Festival'inde bir içerik ve konsept değişikliği yaptık. Bu yıl festivalimizi beldelerimize ve büyük köylerimize yayarak 24 güne çıkardık" dedi.

Milas'ın yetiştirdiği kültür ve sanat adamlarıyla tarihe ve Cumhuriyet tarihine damgasını vurmuş bir kent olduğunu ifade eden CHP Muğla milletvekili ve sanatçı Tolga Çandar, "Böyle bir kentin böyle bir festivalini olması rastlantı değildir. 2500 yıllık Karia uygarlığının bize getirdiği o büyük mirası hem yüreğinde hem beyninde taşımış bir kardeşimizdir Milas Belediye Başkanımız. Bu festival serisini başlattığı için kendisini kutluyorum. Festival süresince çok güzel şeyler yaşayacağımıza eminim" diye kaydetti.

Konuşmaların ardından Moğolistan, Kırım, Küba ve Gana halk oyunları ekiplerince yapılan gösteriler, vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Ganalı dans grubu gösterilerinin son bölümünde Türk bayrağı açtı. 14 Eylül'de sona erecek festival kapsamında birçok sanatçı da sahne alacak.

Festival kapsamında çok sayıda sergi açıldı. Türk ve yabancı dans gruplarının yaptığı sokak gösterileri vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muhammet Tokat Tolga Çandar Gümüşlük Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title