Haberler

Mersin haberi... Tarsus Belediyesi'nin Ev Sahipliğinde "Bir Yaz Eğlencesi" Oyunu 22 Mahallede 19 Bin Seyirciye Ulaştı

Güncelleme:

Gelen Mersin haberine göre Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde Levent Kırca ekibinin sahnelediği “Bir Yaz Eğlencesi” oyunu, 22 günde 22 mahallede oynanarak 19 bin seyirciye ulaştı.

Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde Levent Kırca ekibinin sahnelediği "Bir Yaz Eğlencesi" oyunu, 22 günde 22 mahallede oynanarak 19 bin seyirciye ulaştı.

Duayen tiyatrocu Ahmet Çevik, Tarsus'ta bu etkinliği yapmaktan mutlu olduklarını dile getirerek "Bugün bizim son oyunumuzdu. Tarsus'a çok alıştık. Çok güzel şeyler yaşadık. Çok güzel insanlarla tanıştık. Yaklaşık 22 oyun oynadık. Ama bugün bir müjde aldık ki eylül ayında 10 gün daha burada olacağız. Böyle mahalle mahalle tiyatroları halkın ayağına getirmek her belediyenin harcı değildir. Çok önemli bir iş yapıyor. Bence bu anlamda Tarsus Belediyesi Başkanımız Haluk Bozdoğan'a kocaman teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Tiyatro sonunda Levent Kırca ekibine teşekkürlerini sunan Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Cumhuriyet'e karşı büyük bir borcu olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"CUMHURİYET BENİ DOKTOR VE BELEDİYE BAŞKANI YAPTI"

"1983 yılında 1950 McCarthy dönemini anlatan İzmir'de bir oyun izlemiştim. Lillian Hellman'ın kendisiyle yüzleşirken ve aynı zamanda sistemle eleştirisini ortaya koyan çok değerli bir oyundu. 1983 yılında, 12 Eylül cuntasından sonra insanların seslerinin çıkmadığı o müthiş ıslıktan, ıslık çalamayan bir hale döndüğü bir oyundu. Türkiye'de o 1983'te ki bu oyun, 2020 yılında tekrar sahneye kondu. Rutkay Aziz ve Işık Yenersu'yla ilk oyunu oynamıştı. Arkasına da Dolunay Soysal ve Rutkay Aziz oyunu oynadı. Bilgesu Erenus'un bir oyunuydu. Hepinizin bildiği gibi çok değerli bir oyundu. Bunu neden anlatıyorum? Bizim kırmızı çizgimiz var. Vatan, bayrak ve özgürlük. Cumhuriyet beni doktor ve Belediye Başkanı yaptı. Cumhuriyet'e karşı inanılmaz bir borcum var."

Tarsus'u sanatla buluşturmaya devam edeceklerini söyleyen Bozdoğan, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"İzlerken bile o kadar duygulandım ki o duygu yükü şu Tarsus'un şu sıcak yaz gecesinde sanatla tarihi buluştururken bile bize hala mesaj veriyorlardı; kokuşmuşluğu görün, öğrenin, bilgi sahibi olun, yargılamayın, sorgulayın. Merak etmeyin sevgili Tarsuslular. Sanatla iç içe olacağız; her mahallemizde okuma salonlarıyla, kütüphaneleriyle hepinizi selamlayacağız."

Kaynak: ANKA / Yerel

Tarsus Belediyesi Levent Kırca Tarsus Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title