Haberler

Menemen Belediye Binasından Hırsızlık Yapılması

İzmir'in Menemen ilçesinde, belediye binasına girilerek kasadan para çalınması olayıyla ilgili gözaltına alınan 6 zanlıdan 4'ü, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İzmir'in Menemen ilçesinde, belediye binasına girilerek kasadan para çalınması olayıyla ilgili gözaltına alınan 6 zanlıdan 4'ü, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Menemen Belediye binasındaki çelik kasanın oksijen kaynağı yardımıyla açılarak, içindeki 291 bin 14 lira 63 kuruşun çalınmasıyla ilgili gözaltına alınan 8 kişiden ikisi, emniyette ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Hırsızlık yaptıkları iddia edilen İ.N, C.K. ve Y.E. ile zanlılara para karşılığı bilgi verdiği ileri sürülen belediye başkanının makam şoförü A.A, para karşılığı zanlıları bir süre evinde tuttuğu öne sürülen İ.N'nin ablası F.Ş. ve eşi İ.Ş, adliyeye sevk edildi.

F.Ş. ve İ.Ş, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, diğer 4 zanlı ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

-Olay-

İl Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği yetkililerinden alınan bilgiye göre, hırsızlıktan sabıkası bulunan İ.N, belediyede makam şoförlüğü yapan A.A'dan belediye binasına kolay yoldan nasıl girileceğini ve hangi gün kasada yüklü miktarda para bulunacağını öğrendikten sonra, kaportacı C.K. ve Y.E. ile birlikte 14 Ocak Cumartesi gecesi açık olduğunu bildikleri camdan yanlarında getirdikleri sanayi tipi oksijen tüpüyle, belediye binasına girdi.

Kasayı oksijen kaynağıyla açıp tüm parayı alan zanlılar, daha sonra bir miktar para karşılığı sabaha kadar İ.N'nin ablası F.Ş. ve kocası İ.Ş'nin evinde saklandı. Burada parayı paylaştıran İ.N, daha sonra kendi payı olan 250 bin 400 lirayı Menemen'in Hatundere Köyündeki evinin bahçesine, gazeteye sarılı vaziyette 2 plastik bidon içinde çuvala koyarak gömdü.

İ.N'nin ifadesi sonucu bahçesindeki gömülü paralar çıkarıldı, zanlıların evinde yapılan aramalarda ise yaklaşık 12 bin lira nakit para, bir ruhsatsız tabanca, tabancaya ait 8 mermi, bir miktar esrar, olayda kullanılan sanayi tipi oksijen tüpü ve mutfak tüpü ele geçirildi.

Zanlıların olay yerinde parmak izi bırakmadığı, polis ekiplerinin, istihbarat çalışmaları sonucu zanlıları tespit ettiği kaydedildi.

Belediye Başkanı Tahir Şahin'in makam şoförü A.A'nın, emniyetteki ifadesinde, tefecilere borcu bulunduğunu, bu nedenle 10 bin lira karşılığında bilgi verdiğini söylediği öğrenildi.

- İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Menemen İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title