Haberler

Malatyalı Kayısı Üreticilerinden Trafo Tepkisi

Güncelleme:

Malatya’nın Battalgazi ilçesi Çoloğlu Mahallesi’ndeki kayısı üreticileri, elektrik trafolarında sık sık arıza yaşanması nedeniyle artezyen kuyularında bulunan dinamolarının yandığını ileri sürerek, yetkililerden soruna çözüm bulmalarını istedi. Üretici Bilal Yerli, "2 yıldır kayısılarımızı sağlıklı bir şekilde sulayamıyoruz, artezyenlerimiz yanıyor. Burada halk olarak çok mağdur durumdayız" dedi.

Malatya'nın Battalgazi ilçesi Çoloğlu Mahallesi'ndeki kayısı üreticileri, elektrik trafolarında sık sık arıza yaşanması nedeniyle artezyen kuyularında bulunan dinamolarının yandığını ileri sürerek, yetkililerden soruna çözüm bulmalarını istedi. Üretici Bilal Yerli, "2 yıldır kayısılarımızı sağlıklı bir şekilde sulayamıyoruz, artezyenlerimiz yanıyor. Burada halk olarak çok mağdur durumdayız" dedi.

Malatya'nın Battalgazi ilçesi Çoloğlu Mahallesi'nde yaşayan kayısı üreticileri, elektrik trafolarında sık sık şalterin attığını ileri sürerek, bunun artezyen kuyularındaki su pompalarına zarar verdiğini, sulama yapamadıkları için ağaçların kurumaya başladığını dile getirdi.

"2 YILDIR OYALIYORLAR"

Üreticilerden Bilal Yerli, yaşadıkları sıkıntıları şöyle anlattı:

"Bahçe sahibiyim ve kayısı ağaçlarım var. Ama 2 yıldır kayısılarımızı sağlıklı bir şekilde sulayamıyoruz, artezyenlerimiz yanıyor. Burada halk olarak çok mağdur bir durumdayız. Bu konumuzu defalarca Malatya milletvekillerimize söylememize rağmen Fırat EDAŞ müdürümüze söylememize rağmen, 'parça gelecek, Bingöl'den gelecek, akşam gelecek, haftaya gelecek, önümüzdeki aya gelecek' deyip bizi 2 yıldır oyalıyorlar. Buradan yetkilileri göreve davet ediyoruz ve vatandaşın sorunun giderilmesini talep ediyoruz. Sayın valimizin geçen dediği gibi vekillerimiz mikrofon kabadayılığı, tribüne oynamaktan ellerinden başka bir şey gelmiyor. 10 binlerce ağacımız kurumaya yüz tutmuştur. İnşallah sesimizi duyarlar ve sorunlarımızı giderirler. Hepimizin geçim kaynağı kayısıdan. Bakın elektrik faturaları oldukça yükselmiş. Ama biz onlara gene bir şey demiyoruz. Biz bu faturayı ödüyorsak siz de bize hizmetin en iyisini verin."

"DEFALARCA DİLE GETİRDİK"

"2 senedir, trafonun kapasitesinin düşük olması nedeniyle durmadan şalter atıyor" diyen üretici Sıddık Aydemir şunları söyledi:

"Günde 1 kişiyi burada nöbetçi bulundurmak zorundayız. Şalteri indirip, kaldırırken bir sıkıntı olsa başımız belaya girecek. 'Yatırım programında' dediler, 2 aydır 'Cumaya yapılıyor, 10 gün sonra yapılıyor, haftaya yapılıyor' bizi bugüne kadar getirdiler. Bu durumda seneye kalırsak bütün işlerimiz aksayacak. Bahçe suyunu 10 saat vereceğimize 5 saat verdik, komşumuza vermek zorunda kaldık. Durmadan şalter atıyor. Son şalteri elektrikçi getirip cebimizden yaptırdık. 100 KW'lık trafo var bağlı sistemler 200 KW. Hepsi aynı anda çalıştığı zaman şalterler atıyor. Bunu defalarca dile getirdik. 20 gün içerisinde 2 defa sondaj pompam yandı. 10'ar bin liradan 20 bin lira masrafımız oldu. Her yıl 12-13 bin lira fatura ödüyorum. En geç 10 günde bir su vermezseniz ağaçlarımız yanar. On birinci aya kadar sulama yapılıyor ve hala sulama devam ediyor."

"İNSAN BİRAZ UTANIR"

Üretici Hasan Aydemir ise, "Yaklaşık 500 kişi bu arazilerden ekmek yiyor. Tahmini 12 bin civarında kayısı ağacı var. Burada 28. gün gelip aboneyi okuyorsunuz amenna güzel. Ödemeyince kilit de vuruyorsunuz. Ama mademki biz ödeme yapıyoruz, trafo yapmasını da bilmelisiniz. Orada oturup da fanın önünde çay içip ayak ayak üstüne atmak bir müdürlük değil. 2 trafomuz yandı. 10 gün içerisinde 2 tane dinamomuz yandı. Burada yetkililere söylüyorum. ya görevini yap kardeşim ya da git.  Tıpkı siyasiler gibi 'bugün yarın, bugün yarın' insan biraz utanır" şeklinde konuştu.

Kaynak: ANKA / Yerel

Malatya Bahçe Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title