Haberler

Malatya Kültürü Bursa'da Tanıtıldı

Bursa İl Dernekleri Federasyonu (BİLDEF) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen '2. Anadolu Günleri' Fuarında Malatya standı yoğun ilgi gördü.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı öncülüğünde Kültür A.Ş organizasyonuyla Malatya'nın tüm ilçelerinin yer aldığı Bursa 2. Anadolu Günleri'nde, Malatya'nın tüm renkleri ve kültürü tanıtıldı. Ünlü akınına uğrayan Malatya standı büyük ilgi gördü. Bursa 2. Anadolu Günleri Fuarının ilk gününde Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Vali Yardımcısı Emin Osman Bulgurlu ve İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman gibi birçok ünlü isim Malatya standını ziyaret etti. Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği 2. Anadolu Günleri Fuarında Malatya standını, Bursa Müftüsü Mehmet Emin Ay, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ Müdürü Rıfat Bakan ziyaret etti. Ziyaretçileri ağırlamaktan ve misafir etmekten onur duyduğunu belirten Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürü Sabri Akın, konuklara kayısı ikramında bulundu. Bursa Anadolu Günlerinin 3. gününde ise Malatya standına ilgi devam etti. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bursa Ak Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ziyaret etti. Kayısı dönerinin tadına bakan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe misafirlere de ikramda bulundu. Bursa 2. Anadolu Günleri Tanıtım Fuarı'na Malatya Kuluncak İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Boyraz, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıltaş, Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Kale Belediye Başkanı Cemal Akdemir katıldı. 4 gün boyunca ilçelerinin kültürel ve turizm tanıtımlarını yaptılar. Ziyaretçilere bilgi verdiler.

"BURSA'DA YOĞUN İLGİ GÖRDÜK"

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürü Sabri Akın, Bursa fuarında Malatya'ya olan ilginin çok fazla olduğunu ifade ederek, bu ilgiden memnuniyet duyduklarını kaydetti. Akın, "Bursa'da Malatya'mızın kültürel değerlerini tüm ilçelerimizle, tüm renklerimizle tanıttık ve Malatyalı hemşehrilerimizle Bursa'da buluştuk. Hasret giderdik. Bu buluşmada bizleri yalnız bırakmayan Bursa'da yaşan Malatyalı hemşehrilerimizi, Bürokratlarımıza ve Sivil Toplum Kuruluşlarımıza çok teşekkür ediyorum. 23-28 Mart süresince fuarda kayısımızın tanıtımını da gerçekleştirdik" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Münir Karaloğlu Osman Bulgurlu Malatya İpsala Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title