Haberler

Kürtün'de Kültür Merkezi Açılışı Gerçekleştirildi

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde Belediye Başkanlığı tarafından yaptırılan ve eski Adalet ve Milli Savunma Bakanlarından Mahmut Oltan Sungurlu'nun adı verilen Kültür Merkezi ve diğer tesislerin tesislerin açılışı törenle gerçekleştirildi.

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde Belediye Başkanlığı tarafından yaptırılan ve eski Adalet ve Milli Savunma Bakanlarından Mahmut Oltan Sungurlu'nun adı verilen Kültür Merkezi ve diğer tesislerin tesislerin açılışı törenle gerçekleştirildi.

İlçe çıkışında yer alan ve kültür merkezi, gençlik merkezi, çocuk oyun alanı ve mesire yeri olarak planlanan tesisin açılışına Vali Dr. Yusuf Mayda, eski Adalet ve Milli Savunma Bakanı Mahmut Oltan Sungurlu, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın, 22.dönem Gümüşhane Milletvekili Temel Yılmaz, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Albay Serhat Önder, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Vali Yardımcısı Cahit Karatepe, İl Emniyet Müdürü Ahmet Can, İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Kürtün Kaymakam Vekili Recai Karal, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, İl Genel Meclisi üyeleri, Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat, Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, kamu kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış kurdelasının kesilmesinin ardından konuşan Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, tesisin hayırlı olmasını dileyerek güzel bir eserin ortaya çıktığını söyledi. Yıllarca Türkiye'ye ve Gümüşhane'ye hizmet eden eski Adalet ve Milli Savunma Bakanı Mahmut Oltan Sungurlu'nun adının tesise verilmesinin ayrı bir güzellik olduğunu kaydeden Vali Mayda, "Bu bir kadirşinaslık örneğidir. Sayın Bakanımız gönüllerimizdedir ama bu şekilde isminin yeni nesillere aktarılması önemlidir. Ben Belediye Başkanımıza ve Belediye Meclisimize teşekkür ediyorum." dedi.

Vali Mayda, "Kürtün güzel hizmetleri hak ediyor. Bizlerde kendi çapımızda bu hizmetleri gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Kalkınma Bakanımız yayla yollarıyla ilgili 5 milyon lirayı ilimize tahsis etti. Bunun 3 milyondan fazlası Kazıkbeli ve Erikbeli yaylalarından itibaren Kürtün'de harcanacaktır. İnşallah seri bir şekilde bu hizmetlerin tahakkukunu hep birlikte göreceğiz. Daha refah içerisinde, daha güzel bir Kürtün'ü hep birlikte müşahede edeceğiz." diye konuştu.

Eski Adalet ve Milli Savunma Bakanı Mahmut Oltan Sungurlu ise dedesinin mezarının Kürtün'de olduğunu, Kürtün ve Kürtünlülerle çok özel ve ayrı bağları olduğunu belirterek, Kürtün'le ilgili başından geçen olayları aktardı.

Milletvekilliği döneminde hep destek gördüğü Kürtün'de kendi döneminde yapılan hizmetlerin üzerine yeni dönemde çok daha güzel hizmetler yapıldığını ifade eden Sungurlu, "Türkiye zenginleşiyor. Bizim hizmet verdiğimiz dönemde kişi başına düşen milli gelir bin 500 dolar civarındaydı, bugün ise 10 bin doları geçti. Daha iyilerini ve daha güzellerini yapmak için Milletvekillerimizin gayretleri yerindedir. Benim adıma böyle bir eseri yaptığı için Kürtün Belediye Başkanımıza ve Kürtün halkına teşekkür ediyorum. İnsana yapılan hiçbirşey fazla değildir. Kürtün Barajlarında üretilen elektrik enerjisinin bedeli şuanda yapılan bütün yatırımların parasını kat kat karşılamış ve devletimize zenginlik getirmiştir. Yani Kürtün bu barajlarıyla, bu sularıyla ülkemize zarar değil kardadır ve kar getirmeye devam edecektir. Onun için Kürtün ve Kürtünlülere yapılan herşeyin az olduğunu bilmek zorundayız." dedi.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın ise konuşmasında Kürtün denilince insanın yüreğinin bir başka attığını, Kürtün insanının sıcacık, sevgi dolu, paylaşım dolu ve hakkına sonuna kadar arayan insan olduğunu söyledi.

Kürtün'e yapılan yatırımları katılımcılara aktaran Milletvekili Aydın, bir metrekare bile spor alanı olmayan Kürtün'ün bugün birden fazla çok amaçlı spor salonlarının bulunduğu bir ilçe haline geldiğini kaydederek, yapılan tüm yatırımları Kürtün halkının hak ettiğini belirtti.

Kürtün'ün geleceğinin turizm olduğunun altını çizen Milletvekili Aydın, Doğu Karadeniz Turizm Master Planı kapsamında bu yıl için 5 milyon lira ödenek gönderilen Yeşil Yol projesi ile Kürtün yaylalarının bacasız fabrikaya dönüşeceğini söyledi.

Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat'ta konuşmasında Kürtün halkının çok daha büyük hizmetlere layık olduğunu belirterek, Kürtün'ün efendisi değil, hamalı ve hizmetkarı olduğunu söyledi.

Yaklaşık 4,5 yıl süren Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı hizmetleri 35 başlık altında toplayarak bazıları hakkında katılımcılara bilgi veren Kanat, "Bugüne kadar hep Kürtün'e birşeyler kazandırmanın peşinde olduk." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından etkinlik konser programı ile son buldu. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Oltan Sungurlu Yusuf Mayda Gümüşhane Kürtün Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title