Haberler

Kurt:Halkımızın Hizmetkarı Olmak İçin Aday Oldum

Güncelleme:

AK Parti Sur Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Kurt, halkın hizmetkarı olmak için aday olduğunu söyledi.

AK Parti Sur Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Kurt, 30 Mart seçimlerine kısa bir süre kala esnaf, ev ve köy ziyaretlerini yoğunlaştırdı. AK Parti Sur İlçe Başkanı Şafak Yontürk ve Meclis üyeleriyle birlikte Sur'da çalmadık kapı bırakmayan ve gittiği her yerde büyük bir ilgi ile karşılaşan Kurt, Sur İlçesi için dev projelerini açıklıyor.

DOKSAN YILLIK BİR YOLDAN GELİYORUZ

Doksan yıllık bir yoldan yürüyerek geldiklerini kaydeden Kurt, "İstiklal Mahkemeleri, sürgünler, inkar, imha, asimilasyon, darbeler, yargısız infazlar derken ilk defa "Devletin Milletinden, Milletin Devletine" giden yolu açtık. Askeri ve bürokratik vesayetin gölgesi halkın üzerinden ilk defa bu kadar aralandı. Bu süreçte Devlet ilk defa AK Parti öncülüğünde Kürt sorunu ile çıplak bir şekilde yüzleşti. Şiddetsiz siyaset ve diyalog yoluyla sorunların çözüm yolunu açtı. Demokratikleşme paketleri, anayasa referandumu ve bağımsız akil adamlar heyetleriyle çözüm sürecini başlattı" dedi.

SLOGANLARIN DEĞİL, ÇÖZÜM PROJELERİNİN TARTIŞILDIĞI BİR ZAMAN DİLİMİNDEYİZ

Kurt, Artık silahların değil siyasetin konuşulduğu, sloganların değil çözüm projelerinin tartışıldığı bir zaman diliminde olduklarını ifade ederek, "Tüm bu aşamada Kürt sorunu bütüncül olarak ele alınmalı ve geçmişten günümüze kadar oluşturduğu bütün Sosyal, Kültürel ve Ekonomik ayaklarındaki enkazlar siyasal ve psikolojik boyutlarıyla birlikte çözülmelidir. Tecrübelerimin ışığında uzun yıllar özgürlerinden mahrum bırakılmış topluluklar siyasal boyutun yanında sosyolojik, kültürel ve ekonomik olarak ta kalkındırılmadıkları takdirde bir suç toplumuna dönüşebilmektedir. Bu nedenle güçlü yerel belediye hizmetlerini, sosyal, kültürel ve ekonomik boyutlarıyla halkıma sunarak çözüm sürecinin eksik kalan ayaklarını da tamamlamayı hedeflemekteyim" diye konuştu.

HALKIMIN ÖZGÜR VE MEDENİ DÜNYADA HAK ETTİĞİ YERE GELMESİ İÇİN ADAY OLDUM

Nüfusunun 2/3'ü yeşil karta muhtaç bir toplumdan söz ettiğini vurgulayan Kurt, şöyle dedi:

"Zorunlu göçün oluşturduğu çarpık kentleşmeye ek olarak yetersiz yerel hizmetler sorunları katmerleştirmekte, evde kadınlarımız çaresizlik ve fakr-u zaruret içerisinde kıvranırken, çocuklarımıza sahip çıkamamaktadırlar. Evin reisi babalarımız da umutsuzca kahvehane köşelerinde çürümektedirler. Oysa bu şehir abartısız ender bir medeniyetler müzesidir ve belki de dünyanın hiçbir yerinde böyle büyük bir hazine bu kadar sahipsiz değildir. İç Kale'den Ulu cami'ye Meryem Ana Kilisesi'nden Deliller Hanı'na sayısız hazinelerle dolu bu sandık, kapağının açıklamasını ve bereketinin dört bir yana saçılmasını bekliyor. Diyarbakır kalesinden Irak Kürdistan'ının Erbil kalesine ve tüm doğu'da barışın, huzurun ve bereketin güneşi olmayı bekliyor. Geçmişten bugüne inancımın ve kültürel kodlarımın öngördüğü şekilde bu mücadelenin içinde bir birey olarak var oldum. Bu günde halkımın özgür ve medeni dünyada hak ettiği yere gelmesi, kaybettiğimiz yılların acilen telafisi için Sur Belediye Başkanlığına aday gösterildim. Eğer diğer adaylarımız bu hedefleri daha iyi gerçekleştireceklerse onlar hizmetkar olsun ama yok sadece kendi siyasi eğilimlerinin sloganı olmak için bu yarışın içende iseler biz hizmetkar olalım. Hayırlı olan kazansın"

Kaynak: Temsilci / Yerel

Abdurrahman Kurt Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title