Haberler

Küre Makas Yolu Genişletilecek

Küre AK Parti İlçe Başkanı Ayhan Suna, Kastamonu'da bulunan kurumlara yaptıkları ziyaretleri değerlendirerek, makas yolunun genişletileceğini ve Küre Meslek Yüksekokulunun bu yıl hazır hale getirileceği sözlerini aldıklarını söyledi.

Küre AK Parti İlçe Başkanı Ayhan Suna, Kastamonu'da bulunan kurumlara yaptıkları ziyaretleri değerlendirerek, makas yolunun genişletileceğini ve Küre Meslek Yüksekokulunun bu yıl hazır hale getirileceği sözlerini aldıklarını söyledi.

Küre AK Parti İlçe Başkanlığı Karayolları Bölge Müdürü Sami Uyar'ı, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın'ı ve Küre Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Öğreten'i makamında ziyaret ettiler.

Ziyarete Küre AK Parti İlçe Başkanı Ayhan Suna, Yönetim Kurulu Üyeleri İbrahim Onat, Mustafa Kara, İsmail Uykucu, Güngör Atay, Küre İl Genel Meclisi Üyesi Necmettin Öz ve Küre Belediye Meclis Üyesi Şaban Turan katıldı.

"KÜRE AK PARTİ İLÇE TEŞKİLATININ KARAYOLLARI BÖLGE MÜDÜRÜ ZİYARETİ"

Küre heyeti ilk ziyaretini Karayolları Bölge Müdürü Sami Uyar'a yaparak ilçeleri ile ilgili sorunları anlattılar ve hazırladıkları dosyayı verdiler.

Küre heyeti adına konuşma yapan Başkan Ayhan Suna, şunları söyledi:

"Ulaştırma ve Denizcilik bakanımız Sayın Binali Yıldırım ilçemizi 2004 yılındaki ziyaretlerinde ilçe giriş ve çıkış yolumuzun genişletilmesi için eski Valimiz Mustafa Kara'ya talimat verilmişti. Bu yolumuz o zaman yapılmadı. Şimdi de yine Bakanımız 17.12.2012 tarihinde Binali Yıldırım'ın ilimize ve Cide İlçesine ziyaretlerinde Küre İlçe teşkilatı olarak ilçemizin giriş ve çıkış yolunun genişletilmeyip 2012-2013 yılı yapılacak olan Kastamonu İnebolu yol güzergahı projesinden ilçemizin bu projeden yararlanması için bakanımıza Ağlı yolunda bekleyerek bir dosya sunduk. Bakanımızda bu yolun genişletilmesi istenen seviyeye getirilmesi için Vali Erdoğan Bektaş'a ve karayolları Bölge Müdürü Sami Uyar'a talimat vereceğini bizlere söyledi ve bizleri 2. kez umutlandırdı. İlçemizin yolunun genişletilip istenen düzeyde yapılacağını ve ilçemiz giriş ve çıkışına da ışık cihazlı kontrollü bir kavşak görünümüne de kavuşturulacak denildi. Bizlerde çok mutlu olduk. Müdürüm sizden bu konudaki sıkıntılarımızın de giderilmesini istiyoruz."

Eylül 2012'de Küre'de yapılan asfalt çalışmalarının tamamen bozulduğunu belirten Suna, yazılı olarak da verdiği diğer sorunlarının da bir an önce çözülmesini istedi.

Bölge Müdürü Uyar da, ilçenin 7 kilometrelik makas yolundaki sıkıntıyı bildiklerini, bu yol için yeni bir bakım, onarım, genişletme ve iyileştirmenin de bir aksilik olmaması durumunda bu yıl yapılacağını, Seydiler İnebolu arasına 3 yeni tünel çalışmasının olacağını, Küre'nin yakınından geçecek olan tünelden ilçenin zarar görmemesi içinde projelerini ona göre yapacaklarını, yapılacak olan tünelden ilçeye güzel bir geçiş yolunun yapılması içinde çalışacaklarını söyledi. Küre'nin 7 kilometrelik makas yolunun güzel bir şekilde genişletilmesinin yapılması için ellerinden gelen imkanı da kullanacaklarını ifade etti.

"KÜRE AK PARTİ İLÇE TEŞKİLATININ REKTÖR SEYİT Aydın'I ZİYARETİ"

Küre AK Parti İlçe Teşkilatı, ikinci ziyaretini Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın'a yaptı. Rektörlükte de konuşma yapan Başkan Suna, Küre Meslek Yüksek okulunun eğitim ve öğretime başlaması için her türlü hazırlıkların son aşamaya geldiğini ve hazır olduklarını, ilçede yurt yapılmasına da birkaç kişinin başladığını ve eğitim ve öğretim sezonundan önce de hazır hale geleceğini söyledi.

İlçede öğrencilere yönelik alt yapı, kafeterya, lokanta ve diğer rahat kalabilecekleri ortamlarında hazır hale getirilmeye çalışıldığını, bu konuda da bir sıkıntı olmadığını ifade eden Suna, yeni açınla Eczacılık bölümü içinde Rektör Aydın'a teşekkür etti. Küre'ye çok iyi bölümlerin açıldığını da söyleyen Suna tüm emeği geçenleri kutladı ve teşekkür etti.

Rektör Seyit Aydın'da, Küre Meslek Yüksek Okulu'nun bir an önce eğitim ve öğretime başlaması için büyük çaba ve gayret sarf ettiklerini, ilk planda 2 veya 3 bölümü açacaklarını söyleyerek ilçe halkının çok heyecanlı ve istekli olması bizleri de çok sevindirmektedir. İlk eğitimde 150 üzerinde bir öğrenci ile başlayacaklarını bu sayı ileriki senelerde 2-3-4 katına kadar çıkartmayı düşündüklerini belirtti. Küre'de alt yapının, yurtların hazır hale getirilmesini de isteyen Aydın, ilçeye 20 öğretim görevlisi ve yeterli sayıda da personel olacak. Küre'nin bölümlerinin meslekle ilgili olmasından dolayı öğrencilerin Küre'yi tercih edeceğini ve burada meslek sahibi olacaklarını söyledi.

"KÜRE MYO MÜDÜRÜ AHMET ÖĞRETEN'E ZİYARET"

Küre AK Parti heyeti son ziyaretini de Küre Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğreten'e yaptı ve Küre MYO hakkındaki yeni gelişmeler ve çalışmalar hakkında bilgi verdiler. Öğreten'de Küre MYO'nun bir an önce eğitime başlaması için elinden geleni yaptıklarını ve ilçe halkının bu konuda çok destek verdiğini söyledi.

Küre Ak Parti ilçe teşkilatı Bölge Müdürü Uyar'a ve Rektör Aydın'a günün anısına Küre İlçesinde üretilen Kilimden hediye ettiler. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Seyit Aydın Sami Uyar Ak Parti Küre Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title