Haberler

Kozan'daki Tarihi Konak Restore Edilecek

Güncelleme:

Kozan'daki tarihi konak, belediyenin hazıladığı proje kapsamında Çukurova Kalkınma Ajansı'nın hibe desteği ile restore dilerek turizme kazandırılacak.

Kozan ilçesindeki tarihi bir konak belediyenin hazıladığı proje kapsamında Çukurova Kalkınma Ajansı'nın (ÇKA) hibe desteği ile restore dilerek turizme kazandırılacak.

Belediye Başkanı Kazım Özgan, yazılı açıklamasında, Arslanpaşa Mahallesi'ndeki Hasan Hüseyin Yapıcı'ya ait konağın Yapıcı'nın mirascıları tarafından geçen yıl, "Kent Müzesi veya sosyal-kültürel tesis" olması şartıyla belediyeye bağışlandığını belirtti.

Özgan, Adana Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından röleve, restorasyon ve restitüsyon projeleri daha önce onaylanmış olan 3 katlı tarihi binanın restorasyonun yapılması için hazırladıkları projenin ÇKA tarafından kabul edilerek 6 Aralık'ta,  506 bin 977 liraya ihale edildiğini bildirdi.

İlçedeki konakların restore edilerek turizme kazandırılmasının gelenek ve görenekleri yaşatmak, turizmi geliştirmenin çok önemli olduğunu ifade eden Özgan şunları kaydetti:

"Tescilli bir taşınmaz kültür varlığı olan Yapıcı Konağı'nın korunması ve gelecek kuşaklara aktarılmasını önemsiyoruz. Yapıcı ailesine bu duyarlı davranışlarında dolayı teşekkür ediyorum. Projenin tamamlanmasıyla tarihi yapılarımızdan biri daha turizme kazandırılmış olacak." - Adana

Kaynak: AA / Yerel

Kazım Özgan Çukurova Konak Kozan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title