Haberler

Kosova Meclis Başkan Yardımcısı Enis Kervan Çorlu'da

Kosova Meclis Başkan Yardımcısı ve Kosova Demokratik Türk Partisi Milletvekili Enis Kervan biz dizi ziyaret için geldiği Türkiye'de Çorlu'ya da geldi.

Kosova Meclis Başkan Yardımcısı ve Kosova Demokratik Türk Partisi Milletvekili Enis Kervan biz dizi ziyaret için geldiği Türkiye'de Çorlu'ya da geldi. Çorlu'da TAGİD, Çorlu Belediyesi ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odasına ziyaretler gerçekleştiren Kervan, Çorlu'dan bir heyeti Kosova'da ağırlamak istediklerini ve bu daveti iletmek üzere Çorlu'ya geldiğini söyledi.

İlk olarak Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) binasında TAGİD üyeleri ile bir araya gelen Kervan: "Kosova'da iktidar ortağıyız. 3 milletvekilliği ile temsil ediliyoruz. Kamu Yönetimi Bakanlığımız var. 6 kişilik parlamento birliğimiz bulunuyor ve Boşnaklarla birlikte muhalefette yer alıyoruz. Meclisin kilit partisi konumundayız. Biz olmasak meclis kurulamazdı, yine biz olmazsak meclis kararlar alamaz. Güçlü Türkiye'nin arkamızda olması bizleri son derece mutlu ediyor. Kosova'nın bağımsızlığını tanıyan ilk ülke Türkiye olmuştu" dedi.

Krevan: "Başbakanımız, bağımsızlığımızın ertelenmesini isteyenlere karşın Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmelerden sonra bağımsızlığımızı ilan etti. Kosova'yı tanıyan ülkeler konusunda sayı 90'ı buldu. Sizlerden isteğimiz özellikle Afrika ve İslam ülkeleri ile temas kurduğunuzda Kosova'yı anlatmanızı tanıtmanızı istiyorum. Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler arasında 5 ülke Kosova'yı tanımamakta ısrarcı davranıyor. Bu ülkeler, Yunanistan, Güney Kıbrıs, Romanya ve İspanya. Kosova'yı Sırbistan'ın parçası olarak görüyorlar ve kendi içlerinde de böyle sorunlar olduğu için tanımamakta ısrar ediyorlar. İslam ülkelerinde tanıma hızlanınca bu sorunun çözüleceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Kervan: "Kosova'nın kalkınması için siyasi destek var, ekonomik destek de gerekiyor. Türkiye ülkemizde pek çok yatırıma imza atıyor. Meclis Başkanımızla birlikte 1 haftadır Türkiye'deyiz. Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmelerimiz oldu. Bizleri her zamanki gibi sıcak karşıladılar. Çorlu'ya gelmeyi çok arzuluyorduk, değerli arkadaşımın vesilesi ile geldim. Kosova'ya küçük bir piyasa olarak bakmamak lazım. Çevremizdeki ülkeleri de değerlendirerek yatırımlar yapılabilir. Başta tarım sektörü olmak üzere pek çok sektör yatırıma son derece müsait. İki ülkenin Ticaret ve Sanayi Bakanlıkları aracılığı ile karşılıklı anlaşmalar olacak bu anlaşmalarda yatırımcının önünü açacak. Sizlerden bir heyeti Kosova'da ağırlamak istiyoruz. Asıl geliş amacım bu daveti iletmektir. Arkamızda güçlü bir Türkiye olunca, sizlerinde desteği ile Kosova güçlü olacaktır. Kosova'da yatırımlar konusunda da Türk bayrağı en önde olmalı. Avrupa ülkelerine bu fırsatı vermemek gerekir. Bunları hep birlikte değerlendirelim. Sizleri Kosova'da ağırlamaktan mutluluk duyarız" şeklinde konuştu.

Kosova Meclis Başkanı Enis Kervan'ın Çorlu temaslarını organize eden Çorlu Belediyesi Meclis Üyesi Şerafettin Çengel ise: "Prizren'de akşam saatlerinde aracımdan indim. Otel aradığım esnada Enis Kervan yanımıza geldi. Aracımızdan Türk olduğumuzu anlamış. Kendisini tanıtarak, bize ne aradığımızı herhangi bir yardıma ihtiyacımız olup olmadığını sordu. Prizren'de bize yardımcı oldu. Orada başlayan tanışıklığımız sonucunda da Çorlu'ya gelmek istediğini, kamu kurumları ve işadamları ile bir araya gelmek istediğini ileterek bazı görüşmelerde bulunmak istediğini iletti. Bu talep üzerine TAGİD, Çorlu Belediyesi ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretleri gerçekleştirecek ve temaslarda bulunacak" dedi.

(SŞ - )

28.04.2012 16: 48: 06

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği Kosova Kervan Çorlu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title