Haberler

Konya Şeker'den Üreticiye 102 Milyon Liralık Destek

Köy ve kasaba ziyaretlerini sürdüren Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, üreticilerden gelen talep üzerine Perşembe gününden itibaren üreticilere toplamda 102 milyon liralık ayni ve nakdi avans verilmesini sağladı.

Köy ve kasaba ziyaretlerini sürdüren Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, üreticilerden gelen talep üzerine Perşembe gününden itibaren üreticilere toplamda 102 milyon liralık ayni ve nakdi avans verilmesini sağladı.

Cihanbeyli'nin Taşpınar, Günyüzü, Yapalı, Yeniceoba, İnsuyu-Pınarbaşı ve Ağabeyli köyü ile kasabalarında üreticilerle buluşan Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, üreticilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Recep Konuk, Konya Şeker'in bugüne kadar gerçekleştirdiği yatırımları anlattı ve bu yatırımların üreticinin daha çok üretmesi, ürettiğinden daha çok kazanması ve tarladaki üretimin sürdürülebilmesi için gerçekleştirildiğini söyledi. Üreticiler de, yapılan yatırımlar ve sunulan hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Üreticiler, bu yıl havaların erken ısındığını ve bu nedenle de pancarın suya ihtiyaç duyduğunu söyleyerek, üreticinin elektrik ve su parası nedeniyle sıkışık bir dönemden geçtiğini belirterek motorin ve avans desteği verilmesini istediler. Sadece Cihanbeyli ve köyleri değil üreticinin tamamının talebinin aynı yönde olduğunu belirten Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, "Bizim yaptığımız her çalışma üreticilerimiz içindir. Geçen hafta 23.4 milyon lira tutarında 5 milyon 930 bin litrelik motorin desteği verdik. Ama görüyorum ki, üreticilerimiz çok zor durumdalar. Onları naçar bırakamayız. Birileri su parası elektrik parası diye üreticiyi sıkıştırırken kim ne diyecek diye bakamayız, bakmamalıyız. Bizim yaptığımız her yatırım, verdiğimiz her hizmet üreticilerimiz içindir" dedi.

2013-2014 yılı kampanya döneminde üreticilere 53 milyon liralık gübre desteğinin yanı sıra 26 milyon liralık nakdi avans ve 23 milyon liralık motorin desteğiyle birlikte toplamda 102 milyon liralık destek sağlanmış oldu. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Konuk Cihanbeyli Taşpınar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title