Haberler

Kocaeli Valiliği, Öğrencilere 350 Bin Kitap Dağıttı

Kocaeli Valiliği tarafından geleneksel olarak düzenlenen 'Her Eve Bir Kitap Kampanyası' etkinlikleri kapsamında bu yıl 350 bin kitap öğrencilere dağıtıldı.

Kocaeli Valiliği tarafından geleneksel olarak düzenlenen 'Her Eve Bir Kitap Kampanyası' etkinlikleri kapsamında bu yıl 350 bin kitap öğrencilere dağıtıldı. Öğrenciler karne sevincini ünlü sanatçı Mustafa Ceceli ile kutladı.

Kocaeli Valiliği tarafından ilk kez öğrencilere 2010-2011 eğitim-öğretim yılında 299 bin kitap öğrencilere dağıtılmış, kampanyanın ikinci yılında ise 12. sınıfa kadar olan tüm öğrencilere 320 bin kitap hediye edilmişti. 3 yılda öğrencilere toplam 244 çeşit olmak üzere 979 bin kitap dağıtıldı. Bu yıl da kampanyanının üçüncü yılının ödül töreni ve karne töreni dün Şehit Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Bu yıl 110 çeşit, 350 bin kitap Valilik tarafından gerçekleştirilen törenle dağıtıldı. Törene Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve eşi Sevim Topaca, ilçe kaymakamları, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Baro Başkanı Tamer Solakoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezgin Çuhadar, İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Tören öncesinde ünlü sanatçı Mustafa Ceceli, çocuklara unutulmaz bir konser verdi. Yaklaşık bir saat süren konserde Ceceli'ye öğrenciler de eşlik etti. Ceceli, salonu sürekli olarak gezerek öğrencilerle birlikte parçalarını seslendirdi. Mustafa Ceceli'ye, Vali Ercan Topaca çiçek takdim etti.

Açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, "Bugün 180 gündür devam eden eğitim öğretimi bugün noktalıyoruz. Hep beraber mutluyuz. 18 bin personelimizle eğitim öğretim yılını sonlandırıyoruz. Bu sene ciddi bir sıkıntı yaşamadan, kazasın belasız bu dönemi noktalamış bulunuyoruz" dedi. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak da çok anlamlı bir etkinlik yapıldığının altını çizdi.

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, öğrencilerin tatillerinin iyi geçmesini ifade ederek şunları söyledi:

"Tatil umarım iyi geçer. Üç yıldır yürüttüğümüz kitap kampanyasının amacını umarım anlamışsınızdır. Sizlere verdiğimiz bu kitaplar özenle seçilmiştir. Sizin için faydalı olacağını faydalı bilgiler olan binlerce kez okunmuş eserlerdir. Bunları sadece okumakla kalmayın. Annenize, babanızı, kardeşinizi okumaları için teşvik edin. Bu kitaplar sizleri geleceğe taşıyacaktır, ufkunuzu açacaktır. Gireceğiniz sınavlarda sizlere faydası olacaktır. Çünkü kitap okumadan başarılı olmak mümkün değildir. Çalışmasını bildiğiniz kadar eğlenmesini de bilin. Okumakla birlikte yazma yeteneğinizi de geliştirmek istiyoruz, teşvik için para ödülü veriyoruz. Gösterdiğiniz başarılardan dolayı teşekkür ediyorum"

Vali Ercan Topaca, sınav nedeniyle halktan sessiz olmasını isteyerek, LYS sınavına girecek öğrencilere başarılar diledi. Kitap okuyup özetini çıkaran 1. sınıftan 12. sınıfa kadar olan ve ilk üçe giren öğrencilere ödülleri de verildi. Kitap özetinde Birinci olanlara 5 bin TL, ikinci olanlara 4 bin TL, üçüncü olan öğrencilere ise 3 bin TL para ödüllerini ile birlikte kitaplarını aldılar. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Ceceli Nevzat İspirli Ercan Topaca Yerel Haberler

title