Haberler

Kocaeli'de Orman Haftası Etkinlikleri

Kocaeli'de Orman Haftası ve Ağaç Bayramı, düzenlenen ağaç dikim töreniyle kutlandı.

Kocaeli'de Orman Haftası ve Ağaç Bayramı, düzenlenen ağaç dikim töreniyle kutlandı.

Kocaeli Üniversitesi Nuh Çimento Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Meslek Yüksek Okulu'nda gerçekleşen törene; Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,

İl Emliyet Müdürü Hulusi Çelik, İl Jandarma Komutanı Birol Şimşek, Kocaeli Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, Adapazarı Orman Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz, İzmit Orman İşletme Müdürü Mümtaz Aydın ve öğrenciler katıldı.

Valisi Ercan Topaca törende yaptığı konuşmada, "Büyük, küçük herkes ağaçları korumalıdır. Ağaç dikmek kadar onu korumakta önemlidir. Bir ülke ancak bu şekilde güzel olur" ifadelerini kullandı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise "Sanayi ve araç egsozları havamızı zehirliyor. Bununen doğal çözümü ormanlar, ağaçlar, yaşil alanlardır. 1 milyon 135 bin fidan dikdik. Belediye olarak kentimizin her köşesine ağaç dikmeyi görev kabul ettik. Amacımız her yıl 1 milyon ağacı toprakla buluşturmak" dedi.

Öğrencilerin Orman Haftası ve Ağaç Bayramı temalı şiirler okumasının ardından, Kocaeli Valisi Ercan Topaca dereceye giren öğrencilere plaketlerini verdi. Öğrencilere hediye olarak da tablet bilgisayar ve bisikletlerini dağıtıldı.

Plaket ve hediye töreninin ardından, Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu öğrencilerle birlikte fidan dikti. Etkinliklerde toplam 550 adet fidanın 350 tanesi dikildi, geriye kalan 200 fidan ise vatandaşlara dağıtıldı. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Karaosmanoğlu Kocaeli Üniversitesi Ercan Topaca Nuh Çimento Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title